Vi riktar blickarna mot Italien, där omgång 28 av Serie A tjuvstartar under fredagskvällen med mötet Cagliari – Fiorentina. Ett klassiskt möte, där jag tror vi ser hemmalaget lösa minst en poäng.

Match: Cagliari – Fiorentina (Serie A) | Speltips: 1X | Odds: @1.64 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 20:30

Förlorar sällan på hemmaplan

Cagliari återfinns på plats 14 i tabellen. Ett lag som vi ofta hittar i de nedre regionerna av tabellen och då behöver man ha något i sitt spel som gör att man håller sig borta från de absoluta bottenplaceringarna. I nuläget har man sex poäng ner till nedflyttningsstrecket och ytterligare tre lag bakom sig utöver de tre lagen på nedflyttningsplatserna. Cagliaris stora styrka är det spelet som man visar upp på hemmaplan. Hittills har man spelat 13 hemmamatcher och vårt spel löser man i hela elva stycken av dem. Delad fyra i hela ligan sett till antalet förluster på hemmaplan och gott värde till vårt spel ger det att man är otroligt bra på att inte förlora med hemmafansen i ryggen. Den här säsongen har förlusterna kommit mot Cagliari och Roma som båda är starka lag, utöver det har man löst poäng mot Milan, Inter och Roma som alla är starkare lag än kvällens motståndare Fiorentina.

På banan ställer man i stort sett fullt lag där man har en stark grunduppställning med Ceppetelli och Pisacane i mittlåset och där namnkunniga högerbacken Dario Srna är den som sticker ut mest i elva och bidrar både defensivt och offensivt. I övrigt finns viktig rutin i spelare som Artur Ionita och Simone Padoin. Nyttigt för ett lag som hela tiden siktar på att hålla sig kvar i högsta ligan.

Spelar ofta oavgjort

Fiorentina är ett klassiskt lag som sett bättre dagar i Serie A. På senare tid har man stått för imponerande insatser som fått många att höja på ögonbrynen. Främst i och med två 3-3 matcher mot Inter och Atalanta samt den sjuka 7-1 segern mot Roma i cupen. Dock så är man ett lag som ofta spelar oavgjort i sina matcher och det är också den stora anledningen till varför man inte ligger bättre till än tia i ligan för tillfället. 13 av 27 matcher har slutat med oavgjort resultat och det är främst på bortaplan man har svårt att vinna. Endast tre segrar i på 14 bortamatcher, en statistik som lämnar Fiorentina med endast sex lag bakom sig i den kolumnen. Alla dessa sex lag tillhör den nedre regionen av ligan.

För Fiorentinas del ser också deras bästa spelare Federico Chiesa ut att missa matchen under fredagskvällen. Tungt för den unge anfallaren som varit så pass bra under säsongen att han belönats med en plats i det italienska landslaget vid flera tillfällen. På senare tid har det också varit ihåligt i försvaret och mot både Inter och Atalanta gånger två, har man släppt in tre mål. Försvaret sviktar lite för tillfället och det tror jag Cagliari kan utnyttja.

Speltips: 1X

Cagliari är starka hemma medan Fiorentina har svårt att vinna på bortaplan, troligt att det blir oavgjort här men den bästa dubbelchansen finns i hemmalagets favör. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Cagliari har ett starkt försvar och är starka på hemmaplan.

  • Cagliari löser spelet i 11 av 13 hemmamatcher.

  • Fiorentina löser spelet i 11 av 14 bortamatcher.

  • Federico Chiesa ser ut att missa matchen, ett tungt avbräck för Fiorentina.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.64. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.64 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.