Lille och Monaco gör upp om tre blytunga poäng i Ligue 1 under fredagskvällen. Monaco kämpar alltjämt med att ta sig från bottenplatserna medan Lille försöker hålla ett så stort mellanrum till Lyon som möjligt. Vi klickar målspelet!

Match: Lille – Monaco (Ligue 1) | Speltips: BLGM | Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Champions League plats inte en garanti

Tabelltvåan Lille fortsätter husera på andraplatsen i Ligue 1, en placering som innebär direktkvalificering till Champions League om platsen håller sig ända in i slutet. Med 10 matcher kvar har man en ledning på 7 poäng över Lyon som är det största hotet för Lille i kampen om andraplatsen. Marseille, som innehaver fjärdeplatsen har 10 poäng upp till Lille. Trots att Lille har ett stort övertag i kampen om andraplatsen är direktkvalificeringen inte en garanti. Lyon blev som bekant utslagna ur just Champions League under onsdagen efter kross av FC Barcelona och lär nu ge allt i ligan.

Lilles offensiv är helt klart väldigt intressant denna säsongen. Anfallaren Nicolas Pepe har stått för 17 fullträffar på 28 matcher vilket gör att ivorianen besitter en andraplats i jakten om att bli skyttekung i Ligue 1. Pepe hittade även nätet i Lilles senaste ligamatch mot S:t Etienne – en match som slutade 1-0 i Lilles favör. Han har dock onekligen en bra bit upp till Mbappé som gjort 25 mål. Lille har haft en strålande offensiv under hela säsongen, laget har bland annat gjort mål i 16 av sina 17 senaste matcher, och endast noterats för 5 förluster i ligan hittills. Formen är dessutom god med två raka ligavinster.

Monaco i upptakt

Monaco har som bekant stått för en fullkomligt bedrövlig säsong i Ligue 1. Man har under stora delar av säsongen varit nere på nedflyttningsplats i ligan och ett tag såg det riktigt svettigt ut för laget. När man för ett tag sedan förlorat 3 raka matcher och gått 7 raka ligamatcher utan vinst skickades man ut ur den franska cupen efter straffar mot Guingamp. För att ta något positivt ur det negativa kan laget nu, under resten av säsongen, lägga allt fokus på att försöka undvika nedflyttning, något man sedan uttåget ur cupen lyckats rätt bra med. Man har sedan straffarna mot Guingamp spelat 6 ligamatcher och är obesegrade i samtliga. Detta har resulterat i att man klättrat upp från det röda strecket och placerar sig på en sjuttondeplats i tabellen, med 6 poäng ner till Dijon som besitter artondeplatsen. Man har vunnit 3 av dessa 6 matcher, bland annat finner vi en otroligt viktig vinst mot Lyon som slutade 2-0. Vårt spel sitter i 4 av de 6 senaste matcherna, och sett till ett större perspektiv kan vi konstatera att vårt spel sitter i 10 av Monacos 13 senaste matcher.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lille har gjort mål i 16 av sina 17 senaste matcher

  • Båda lagen måste framåt då viktiga poäng är på spel, Lille vill öka avståndet från Lyon och Monaco vill öka avståndet från nedflyttningsplats

  • Spelet sitter i 10 av Monacos 13 senaste matcher

  • Spelet sitter i 4 av Monacos 6 senaste matcher

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.