Jonathan Erlandsson|14 mars, 2023, 10:08

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli leder dubbelmötet med 2-0 efter första matchen.

  • Napoli har gjort mål i 6/7 CL matcher.

  • Linan gick in i 4/6 gruppspelsmatcher för Frankfurt.

  • Napoli leder Serie A i överlägsen stil och kan fokusera på CL.

  • Frankfurt har gjort mål i 19 av de 21 senaste tävlingsmatcherna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2.5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Otrolig säsong

Napoli tar emot Eintracht Frankfurt hemma i Neapel. Första mötet slutade som så många gånger tidigare den här säsongen med en (2-0) seger till italienarna. Och nu skall det till ett mirakel för att de tyska gästerna skall vända på det här.
Napoli kommer stärkta av en 2-0 seger mot Atalanta, medan Frankfurt kryssade(1-1) mot Stuttgart.

Årets stora succélag var i helgen tillbaka på vinnarspåret igen då man besegrade Atalanta. Första målet kom efter samspel mellan lagets två största stjärnor, Osimhen och Kvaratskhelia. Tvåan satte Rrahmani och den tionde segern på de elva senaste försöken i CL och ligaspel var ett faktum.
Man har under säsongen öst in mål och i ligaspelet har man gjort överlägset flest mål under säsongen med en målskillnad på 60-16. I CL har man övertygat minst lika mycket och på sju matcher har man gjort 22 mål och släppt in sex.
Osimhen har hittils under säsongen gjort hela 21 mål och fyra assist, medan den georgiske radarpartnern stått för 13 mål och 13 assist.
Skadesituationen ser bra ut hos Napoli med endast Raspadori out. Trion bestående av keepern Meret, mittbacken Kim Min-Jae och yttern Lozano ser alla ut att ruska av sina skadekänningar och är aktuella för start här. Dessutom har man vänsterbacken Mario Rui tillgänglig här igen efter avstängning i ligaspelet.

Målrika matcher

Formkurvan pekar inte direkt åt samma riktning hos gästerna från Frankfurt. Laget står nu med två raka kryss och en torsk hemma i Tyskland efter förlusten mot Napoli.
I takt med den sämre perioden har laget börjat halka efter i CL-racet och man ligger nu på sjätteplats i Bundesliga. Men kört är det absolut inte då man har fem poäng upp till både det tredje- och fjärdeplacerade lagen.
Men skall man kunna utmana i ligan under våren och här mot Napoli så behöver offensiva kvalitetsspelare som Kamada, Götze och Borre visa framfötterna nu.
Till trots för att man haft en liten formsvacka, så lämnar man väldigt sällan planen mållösa. Och man har faktiskt gjort mål i hela 19 av de senaste 21 tävlingsmatcherna, så man reser definitivt till Neapel med ett gott offensivt självförtroende.
Bakåt är man inte lika vassa och sedan omstarten efter jul har man endast hållit nollan i tre av elva tävlingsmatcher.
Man har några tunga avbräck i avstängde Kolo Muani och skadade Lindström och Dina Ebimbe.

Till trots för de tunga offensiva avbräcken hos Frankfurt, så måste man satsa framåt här, något som jag misstänker kan ge utdelning – åt båda hållen. Napoli är enormt vassa framåt och när man lär bjudas på väldiga kontringsytor, så besitter man potentialen att(minst) bidra med minst två av de tre mål vi behöver för att det här målspelet skall hitta hem.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Napoli - Eintracht Frankfurt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.