Axel Olsson|14 mars, 2023, 10:06

Jag väljer att spela på Brentford vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fortsatt tveksamheter kring Southamptons offensiv.

  • Southampton har haft marginalerna på deras sida. Resultaten ger inte en helhetsbild.

  • Brentford har visat prov på en hög lägsta nivå den här säsongen.

  • Brentford har det bättre laget och de har fortsatt med i kampen om topp 6.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Brentford DNB hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tveksamheter kring offensiven

Southampton har tagit viktiga poäng under den närmaste tiden och fått kontakt med övriga bottenlag. Men jumbon behöver fortfarande en stark avslutning om de ska ta sig ifrån den förödande jumboplatsen och stanna kvar i Premier League. Det är blivit en tydlig förbättring med Selles vid rodret, däremot har inte prestationerna varit lika imponerande som resultaten. De har haft marginalerna på sin sida i tre av deras fyra senaste ligamatcher. Det går inte att ta ifrån styrkan av deras två segrar mot Leicester och Chelsea, samt ett oavgjort resultat mot Man United. Däremot borde de två förstnämnda förvaltat sina lägen klart bättre och Manchester United fick spela med tio man i 60 minuter.

Bollen har studsat rätt för Southampton för i de flesta fallen gör Leicester och Chelsea både ett och två mål av de chanserna som skapades. Selles har iallafall fått spelartruppen att börja tro igen och de har tolv omgångar på sig att klättra upp på säker mark. Mycket talar för att det blir en nervkittlande avslutning i bottenstriden och det finns fortfarande en del tveksamheter till hemmalagets offensiv. De kommer behöva vinna några matcher till och vi har svårt att se vem det är som ska göra målen. Det finns ingen tydlig målskytt och överlag är offensiven väldigt svag. Enligt mitt tycke har Saints inte imponerat trots den starka poängskörden, utan det har mer varit motståndarnas oförmåga framför mål som givit utdelning. När motståndarna visar upp en högre effektivitet tror vi fortfarande att jumbon kommer bli synade för deras brister. Nu tar de sig an ett stabilt Brentford som slåss på övre halvan!

Hög lägsta nivå

Southamptons motståndare har inte lyckats förvalta deras höga antal målchanser under den närmaste tiden, men det är inget de kan förlita sig på i det långa loppet. Brentford har visat upp en väldigt hög lägsta nivå den här säsongen och har hittat en stabilare grund jämfört med ifjol. De var redan starka ifjol men då var det lite mer blandade insatser från deras håll. Med den förbättrade lägsta nivån har Brentford blandat sig in i kampen om Europa-platserna.

Det känns fortfarande som ett långskott att en klubb av Brentfords kaliber ska hamna i topp 6, men teoretiskt sätt är det fortfarande möjligt. Franks gäng befinner sig nämligen endast fyra poäng bakom Liverpool som dessutom spelat en match mer. Med det sagt är det här verkligen en viktig match som Brentford behöver vinna för att hoppet om ett Europa-spel ska leva vidare. Gästerna kommer senast ifrån en knapp 1-0 förlust mot Everton – en match där Brentford förtjänade mer och ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist. Innan dess var laget obesegrade i hela tolv ligamatcher och det är ingen tvekan på att det finns kvalitet i den här klubben. Frank vet hur han ska använda sin trupp och de har klarat sig ganska bra från skadebekymmer på sistone. Gästerna är vår favorit inför onsdagen!

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Southampton - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.