Under torsdagskvällen drar slutspelet i SSL igång och det är fyra spännande kvartsfinaler som väntar – jag har hittat fint värde i kvartsfinalen Storvreta – Helsingborg.

Match: Strovreta – FC Helsingborg (SSL slutspel) | Speltips: Under 3.5 mål första perioden | Odds: @1.65 | Units: 5/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 19:00

Storvreta är favoriter

Fyra spännade kvartsfinaler väntar i slutspelet i SSL. En av dem är den mellan Storvreta och Helsingborg, där de förstnämnda är stora favoriter. Ja, till och med favoriter till att ta hem SM-guldet. Man har visat upp en hiskelig form på slutet och innan förlusten mot Mullsjö i den sista omgången hade man elva raka segrar. Man vann dessutom seriespelet – med marginal.

Under torsdagen drar kvartsfinalen igång och det är Storvreta som inleder på hemmaplan. Jag har hittat ett spel jag gillar och kommer maxspela på: Under 3.5 mål i den första perioden. Faktum är att spelet löses i samtliga sex senaste inbördesmöten. Storvreta löser det dessutom i nio av sina 16 hemmamatcher den här säsongen. Då får man ändå ha i åtanke att man mött riktigt dåliga lag – där det skiljer flera klasser. Något som styrker vårt spel är att Helsingborg löser det i 15 av 16 matcher på bortaplan den här säsongen.

Historiskt sett målsnålt i första slutspelsmatcherna

Lagen möts i bäst av sju matcher och de första matcherna brukar vara tighta och målsnåla. Tittar vi historiskt de senaste två säsongerna så ser vi att 6/8 matcher, i den första slutspelsrundan, hamnat under 10.5 mål. Dessutom så var det inte en enda första period i första slutspelsrundan i förra årets slutspel som slutade med fyra mål eller fler. Alla hamnade under 3.5.

FC Helsingborg brukar vilja tighta till i försvaret mot de lite bättre lagen och jag tror på en liknande matchbild imorgon, faktum är också att Helsingborg och Storvreta har två av världens bästa målvakter till förfogande. Under 3.5 i första perioden spelas till 1.65 i odds hos Bet365. Det här ett maxspel deluxe, så 5/5 unit investeras.

Speltips: Under 3.5 mål första perioden

Mitt speltips blir underspelet i den första perioden till 1.65 i odds. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Faktum är att spelet löses i samtliga sex senaste inbördesmöten

  • FC Helsingborg har löst det i 15 av 16 bortamatcher den här säsongen

  • Lagen har två av världens bästa målvakter till förfogande

  • Storvreta har löst spelet i 9 av 16 hemmamatcher den här säsongen – trots att man mött riktigt dåligt motstånd emellanåt.

  • Inte en enda ”match 1” i kvartsfinalen i förra årets slutspel gick över. Alla slutade med under 3.5 mål i första perioden.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger hela 1.65 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.65 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.