Det är dags för Stockholmsderby i Allsvenskan under söndagen. Vi riktar blickarna mot målmarknaden där ett fint målspel synas!

Match: AIK – Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: Över 1.5 mål | Odds: @1.58 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:00

Känsloladdat derby

Stockholmsderbyna är alltid spännande att kolla på. Bra drag, allt som oftast bra spel. Ja, precis allt som ska finnas under en allsvensk fotbollsmatch. Under söndagen är det dags för årets första Stockholmsderby när AIK tar emot Djurgården på Friends Arena. Det är två lag som inlett säsongen bra och är med i toppen som drabbar samman – vi finner fint värde på målmarknaden.

Över 1.5 mål i matchen hittas till 1.42 i odds. Faktum är att AIK löst det här väldigt frekvent under försäsongen. I sina senaste 11 matcher har man löst spelet och även i de båda allsvenska matcherna man har spelat den här säsongen. Matchen mot Dalkurd slutade i seger 2-0 och bortapremiären mot Malmö slutade 1-1.

Djurgården har i och för sig inte löst spelet specillet många gånger under försäsongen – då man hållit tätt väldigt bra. Men mot ett lag som AIK på bortaplan blir det tufft att hålla tätt. I premiären städade man av Östersund med 1-0, men i hemmapremiären mot Trelleborg såg det inte lika bra ut och man fick bara ett kryss med sig. 1-1 slutade den matchen.

Fyra av sex derbyn har slutat med minst två mål

De senaste fyra av sex derbyna har slutat med minst två mål. Senast, den 18:e mars, möttes lagen i Svenska Cupen. Då vann Djurgården med 0-2 efter en mycket tveksam AIK-insats. Historiskt sett brukar det skapas väldigt mycket målchanser åt båda håll och lagen lär åtminstone mäkta med minst två mål.

På frånvarofronten då? AIK saknar sedan tidigare båda backarna Joel Ekstrand och Jesper Nyholm som är långtidsskadade. För Djurgårdens del är Besard Sabovic och Jonas Olsson frågetecken. I övrigt ställer lagen upp med sina fulla laguppställningar.

Det är två väldigt erkänt offensivt skickliga lag, med många bra spelare på mittfält- och anfallspositionerna. Det lära vara mycket känslor och nerver, precis som det ska vara i ett derby. Då brukar det kunna hända en hel del i målprotokollet också. Över 1.5 mål spelas hårt och 3u investeras.

Speltips: Över 1.5 mål

Mitt speltips blir över 1.5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har löst spelet i sina 11 senaste matcher

  • I de fyra av sex senaste derbyna har det gått över 1.5 mål.

  • Två lag som är offensivt skickliga

  • Fullsatt derby och nerver bland spelarna

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.58 för över 1.5 mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.58 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.