Omgång 3 fortsätter med ett stormöte på Tele2 Arena när Djurgården gästats av Göteborg. Ett möte som slutat i Djurgårdens favör i så mycket som sex raka matcher lagen emellan men här klickas målspelet.

Match: Djurgården – Göteborg (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.78 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.78 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Favoritmotståndaren i omgång 3

Efter att ha vad vi får säga ha åkt på poängtapp hemma mot Sundsvall i premiären i ett möte som slutade 2-2 på Tele2 Arena studsade Stockholms-laget tillbaka direkt när det bar sig av mot Örebro och Behrn Arena. Efter spel mot ett mål och en mycket fin uppvisning från Djurgården rodde man hem alla tre poängen när 0-3 var ett faktum efter Glenn Nyberg blåst av mötet efter 90 minuter. Det hat alltså blivit 7 mål i Djurgårdens 2 första matcher på säsongen 2019, där anfallaren Mohamed Buya Turay stått för 1 mål i vardera möte.

Målspelet båda lagen gör mål är ett spel som suttit i 6 av 9 senaste matcherna under 2019. Det definitiv blivit målkalas i flertalet av dessa matcherna där målsnittet landar på 3.44 mål per match. Det råder inga tvivel om att Djurgården fullständigt älskar att ställas mot göteborgarna, i sex raka matcher har Blåränderna segrat och detta med 14-4 i målskillnad. Inga konstigheter då att Djurgården kommer till hemmagräset som stora favoriter men här klickas målspelet båda lagen gör mål.

Osäker framtid

Som det flesta vet om så stormar det lite runt den stora Göteborg-klubben och den svaga ekonomin har i sin tur fått följden av ett svagare truppbygge där IFK Göteborg ses utanför en plats att konkurrera om guldet i säsongen 2019. Snarlikt Djurgårdens två första matcher så tappade göteborgarna poäng i premiären när de blåvita aldrig vara när någon poäng mot nykomlingen AFC Eskilstuna. Men precis som Djurgården slog IFK Göteborg tillbaka i andra omgången med exakt samma slutsiffra i form av en 3-0 vinst. Ett stort plus inför kommande säsongen är att klubben lyckades att plocka in Lasse Vibe som gör comeback den blåvita tröjan. Det är däremot ingen garanti att den en gång så hyllade norrmannen återigen flyger i Allsvenskan. Ännu ett intressant namn att följa under göteborgarnas säsong är den unge talangen Benjamin Nygren som från sin anfallsposition låg bakom alla målen i 3-0 segern mot Elfsborg. Kikar vi in målspelet är det ett spel som frekvent dyker upp när det vankas möte mellan IFK Göteborg och Djurgården, nätrassel år båda hållen har hittat in i så mycket som sju av de nio senaste inbördesmötena.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 6 av de 9 senaste matcherna för Djurgården.

  • Dessa 9 matcher landar på ett målsnitt på 3.44 mål per match.

  • Spelet sitter i 7 av de 9 senaste inbördesmötena.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.78. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.78 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.