Under måndagen ska Allsvenskans tredje omgång rundas av. På Olympia i Helsingborg tar HIF emot Hammarby i en på förhand väldigt intressant match. Vi väljer att spela på att båda lagen gör mål.

Match: Helsingborg – Hammarby (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.61 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.61 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ingen vanlig nykomling

Även om Helsingborg är uppflyttade från Superettan så var de allra flesta överens inför säsongen om att det här inte är en vanlig nykomling. Och det räcker med att ta en titt på den trupp som Per-Ola Ljung förfogar över. I försvaret finns landslagskaptenen Andreas Granqvist och rutinerade Markus Holgersson. På mittfältet finns allsvensk rutin i massor, främst genom Alexander Farnerud och Mohammed Abubakari. Och längre fram i plan finns oerhört spelskicklige Rasmus Jönsson och brasilianaren Wanderson som fortfarande är något av ett sparkapital för klubben.

Helsingborg fick också en riktig rivstart på Allsvenskan när man hemmabesegrade guldkandidaten IFK Norrköping på Olympia med 3–1. I andra omgången förlorade man visserligen mot en annan guldkandidat, BK Häcken, men man hade faktiskt lägen att kvittera i slutskedet. När man nu ska spela sin tredje match väntar åter mycket tufft motstånd i form av Hammarby. Dagen till ära väljer vi att spela på att båda lagen gör mål. Det är ett spel som alltså suttit i båda Helsingborgs inledande matcher i Allsvenskan.

Tveksam inledning på Allsvenskan

Efter att ha presterat väldigt bra och kommit på en fjärdeplats förra säsongen siktar Hammarby i år på att ta nästa steg och på allvar vara med i kampen om SM-guldet. Truppen är stark och man har förstärkt med stjärnor som Alexander Kacaniklic och Vidar Örn Kjartansson, för att nämna några. Men starten man fått på Allsvenskan har inte varit vad man önskat. I premiären borta mot Elfsborg fick man bara med sig ett kryss, 1–1. Och hemma mot Kalmar förra söndagen blev slutresultatet detsamma. Visserligen hade man en boll i nät vid likaställning, men Nikola Djurdjic mål dömdes korrekt bort för offside, trots vilda protester från såväl spelare som publik.

Hammarby sitter därför i en lite knepig sits inför bortamatchen mot Helsingborg. Vi vet att Helsingborg lär bli en svår nöt att knäcka på bortaplan för alla lag i serien, men Hammarby är i stort behov av tre poäng här för att inte tappa mark mot de andra toppkandidaterna. Särskilt som Malmö FF och AIK båda tog sina första segrar under söndagen. BLGM är alltså spelet som gäller. Det har för Hammarby, precis som för Helsingborg, suttit i båda de inledande matcherna i serien.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i båda Helsingborgs inledande matcher.

  • Spelet har suttit i båda Hammarbys inledande matcher.

  • Båda lagen har fina offensiva kvaliteter.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.