Det är dags för Derby della Capitale mellan Lazio och Roma. Det är två klubbar som har siktet inställt på Champions League spel nästa säsong. Likaledes är det två klubbar som brukar göra många mål och i detta gastkramande derby finner jag därför fint spelvärde i överspelet.

Match: Lazio – Roma (Serie A) | Speltips: ö2,5 mål | Odds: @1.70 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Oerhört målrika matcher på sistone

Huvudstadsderbyt mellan Lazio och Roma tillhör ett av den italienska fotbollens hetaste möten. Söndagens match är mycket viktig för båda lagen då kampen om de två sista Champions League platserna står på spel. Lazio innehar just nu tredjeplatsen på bättre målskillnad än motståndaren Roma och de båda lagen ligger en poäng före Inter på femteplatsen. Matchens betydelse talar för en offensiv match där båda lagen måste gå framåt för att befästa sina positioner i tabellen.

Formen på Lazio är dock aningen tvetydig. Senast i torsdagens Europa League möte med Salzburg åkte man på en mycket tung storförlust (4-1), vilket resulterade i ett uttåg från turneringen. Däremot har de målrika matcherna präglat den senaste tidens Laziomatcher. Faktum är att man på de fyra senaste matcherna gjort 13 mål och släppt in 9. Detta ger ett snitt på höga 5,5 mål/match. Dessutom har man löst överspelet på 2,5 mål/match i samtliga utav dessa, var för sig. Lägg härtill att skyttekungen Ciro Immobile är i fortsatt toppform och har öst in mål hela säsongen.

Mirakelvändning i tisdags

Roma, i sin tur, kommer till matchen från en mycket händelserik vecka. Mot alla odds lyckades man på ett mirakulöst sätt vända underläge med 1-4 mot Barcelona och gå vidare till en historisk semifinal i Champions League. Laget imponerande oerhört mycket i offensiven och stod för en stor bedrift även defensivt. Därmed kommer man till derbyt med positiva vindar i seglet och med tanke på att matchen har en väldigt viktig betydelse även för Roma så lär man fortsätta gå framåt i jakt på en seger.

Liksom Lazio så har Romas senaste matcher innehållit många mål. Man når inte riktigt upp i samma siffror som stadsrivalen men mycket tyder alltjämt på att man kommer fortsätta på den inslagna vägen. Storstjärnan Edin Dzeko är i storform och har gjort många mål på sistone. Den offensiva bredden och kvaliteten i truppen och laget är väldigt hög.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Det är två målglada lag med Champions League spel i sikte som kommer till spel under söndagskvällen. Mitt speltips blir således att det blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Lazios fyra senaste matcher.

  • Lazio snittar 5,5 mål i sina fyra senaste matcher (gjorda och insläppta inräknade).

  • Lazio har gjort hela 13 mål på sina fyra senaste matcher, vilket innebär ett snitt på över 3 gjorda mål/match.

  • Roma kommer till matchen med vind i seglet efter 3-0 segern mot Barcelona.

  • Den offensiva kvaliteten i Roma är väldigt hög.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.70 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.70 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.