Under söndagen är det dags för tre matcher i Allsvenskan. Vi riktar fokus mot mötet mellan Norrköping och Kalmar, där vi tycker att BLGM-spelet ligger nära till hands.

Match: IFK Norrköping – Kalmar FF (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.80 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:00

Målrika Norrköping

Norrköping har verkligen haft svårt att få till sitt försvarsspel den här säsongen. Faktum är att man släppt in mål i alla utom en av sina 11 matcher den här säsongen. Samtidigt har man lyckats gör mål i samtliga matcher. Under söndagen tar man emot Kalmar på hemmaplan, ett Kalmar som blandat under inledninen på säsongen. Första matchen förlorades med 1-0 mot Häcken, därefter slog man Elfsborg på hemmaplan med 1-0.

Kalmar har inte löst spelet i någon av sina två allsvenska matcher, men mot ett offensivt skickligt Norrköping blir det svårt att hålla tätt. Norrköping har en rad av bra spelare som kan göra mål, däribland Kalle Holmberg, David Moberg-Karlsson och Jordan Larsson. Och med defensiven som Norrköping har visat upp hittills tycker jag att båda lagen gör mål måste synas till 1.80 i odds.

Har Nanne Bergstrand fått rätt på Kalmar?

För första gången på länge känns de som att man kan räkna bort Kalmar från bottenstriden. Det känns som att den gamle farbrorn Nanne har fått rätt på sitt kära Kalmar. Jag tycker att man har spelat väldigt bra i de två inledande matcherna i Allsvenskan. Mot Häcken var man en stolpe i slutminuterna från att få ett kryss med sig. Mot Elfsborg imponerande man och hade kontroll på matchen rakt igenom.

Bägge är lagen drabbade av en hel del tunga avbräck. Norrköping saknar sin ordinarie målvakt David Mitov Nilsson. Utöver honom är Baze, Blomqvist, Smith och Vall alla osäkra till spel. I Kalmarlägret är Nouri, R.Elm, Dyrestam och Nixon skadade och således osäkra till spel.

Norrköping och Kalmar möttes på försäsongen, i Kalmar. Då slutade matchen 1-1. Ser man ännu längre tillbaka så har spelet lösts i de senaste fyra av sex inbördesmötena. I eftermiddag är det återigen dags för lagen att ställas mot varandra. På de senaste fyra mötena har Norrköping inte förlorat mot Kalmar på hemmaplan. Kan Kalmar ändra på det? Jag tror i alla fall att det finns goda möjligheter till det, men väljer att avstå 1X2-marknaden. Jag tycker att BLGM-spelet känns väldigt nära till hands, utefter förutsättningarna och måste spela det till ett i mina ögon för högt odds. 3u investeras.

Speltips: Båda lagen gör mål

Mitt speltips blir att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norrköping har löst spelet i alla utom en match den här säsongen

  • Norrköping är offensivt skickliga men läcker bakåt

  • Lagen möttes på försäsongen – då slutade mötet 1-1.

  • Spelet har lösts i de fyra av sex senaste inbördesmötena

  • Norrköping saknar sin ordinarie målvakt David Mitov Nilsson

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.80 för båda lagen att göra mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.80 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.