Det är upplagt för en underhållande tillställning när serieledarna PSV tar emot tabelltvåan Ajax under söndagseftermiddagen!

Match: PSV-Ajax (Eredivisie) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 1,64 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:45

Ligaguldet på spel – måstematch för båda lagen

Det är upplagt för en underhållande rysare när rivalerna PSV och Ajax drabbar samman under söndagseftermiddagen. Hemmalaget toppar ligatabellen med sju poäng ner till just Ajax på andraplatsen – med fyra omgångar kvar att spela kan man således knäppa rivalerna på näsan och säkra ligaguldet vid seger. För gästernas del är förutsättningarna alltså glasklara – tre poäng måste inkasseras för att hålla gulddrömmarna vid liv. Öppnar upp för en fartfylld historia med fulla fläktar åt båda hållen?

För motståndet står ett PSV som ännu inte förlorat på hemmaplan i ligaspelet. 15 spelade hemmamatcher, 14 vinster, ett kryss och ett målsnitt på 2,73 mål/match. Mål har man gjort i samtliga spelade hemmamatcher, samt i 90% av samtliga spelade matcher rent överlag. På det stora hela är man dessutom obesegrade i 25 av de 26 senaste hemmamatcherna. Phillip Cocus mannar har visat prov på en ruskigt underhållande anfallsfotboll, där inte minst mexikanen Lorenzo Hirving övertygat stort med sina 15 baljor på 25 spelade matcher. Även Chelsea-lånet Marco van Ginkel har övertygat med 14 fullträffar på 26 spelade matcher.

Ajax har liksom hemmalaget visat prov på en riktigt fin offensiv fotboll under säsongens gång. Rent överlag snittar man 2,67 mål/match, att man går mållösa hör definitivt till ovanligheterna. Mål har man gjort i 28 av 30 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 93% av matcherna. Manager Erik ten Hag förespråkar en offensiv 4-3-3-uppställning med ett stort bollinnehav. Tendensen att rada upp målchanser är påtaglig. Anfallstrion Neres, Huntelaar och Kluivert har öst in mål under säsongen, även mittfältskuggarna Schöne och van de Beek har spottat in mål för gästerna.

Upplagt för en målrik historia

Två lag med offensiv approach, med ett åtråvärt ligaguld på spel – det är onekligen upplagt för en underhållande och svängig tillställning med goda målmöjligheter åt båda hållen.

Det är ligans tveklöst starkaste lag som drabbar samman. Det är verkligen ingen slump att båda lagen gått över 2,5-linan i 23 av 30 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det hela 76,6% av samtliga matcher. Som jag nämnde ovan så har PSV nätat i 90% av samtliga matcher den här säsongen, medan Ajax hittat nätet i 93% av samtliga matcher. Tittar vi hemmalagets lagets åtta senaste matcher så har samtliga gått över den klassiska 2,5-linan. Vad gäller gästerna Ajax så är dagsformen sylvass med 13 vinster på de 16 senaste matcherna. Bortaspelet övertygar – i 10 av de 12 senaste bortamatcherna har man mäktat med minst två mål framåt. 10 av dessa matcher har dessutom gått över 2,5-linan.

Summa summarum – siffror som enligt mig är en tydlig indikation på vart lagen har sina största styrkor. Nämligen offensiven. Bolagen dukar fram 1,64 gånger pengarna för överspelet och det måste jag smattra. Fyra units investeras. Ska vi säga 2-2 och delad pott?

Bolagen bjuder hela 1,64 gånger pengarna för överspelet och det smattrar jag alla dagar i veckan. Jag kliver in med fyra units. Ska vi säga 2-2 och delad pott?

Speltips: Över 2,5

Två lag med sina största styrkor i offensiven. Med ligaguldet på spel förväntar jag mig en svängig tillställning med fina lägen och målmöjligheter åt båda hållen – lagen löser överspelet på nytt?

  • Båda lagen löser överspelet i 23 av 30 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 76,6% av matcherna

  • PSV har gjort mål i 27 av 30 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 90% av matcherna

  • Ajax har gjort mål i 28 av 30 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 93% av matcherna

  • PSV löser överspelet i åtta raka matcher

  • Ajax har gjort minst två mål framåt i 10 av de 12 senaste bortamatcherna

  • Ajax löser överspelet i 10 av de 12 senaste bortamatcherna

  • Två lag vars största styrkor ligger i offensiven

Jag klipper överspelet till 1,64 gånger pengarna hos Unibet – 4U investeras.

Rygga till 1.64 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.