Under söndagskvällen tar Werder Bremen emot RB Leipzig hemma på Weserstadion. Det är ett möte mellan två lag som brukar spela målrika matcher och en hel del står på spel. Således klickar vi överspelet idag.

Match: Werder Bremen – RB Leipzig (Bundesliga) | Speltips: ö2,5 mål | Odds: @1.70 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:00

Löst spelet i fem raka

Werder Bremen kommer till matchen efter en lång period av målrika matcher. På de fem senaste matcherna har man gjort 11 mål. Detta ger ett snitt på 2,2 gjorda mål/match. Samtidigt har man släppt 7 mål på dessa matcher, vilket ger ett snitt på 1,4 insläppta mål/match. Det totala antalet mål/match ligger på 3,6 vilket är ett högt facit som rimmar bra med överspelet på 2,5 mål.

Faktum är att överspelet suttit i alla de fem senaste matcherna och när målrika Leipzig nu kommer på besök till Weserstadion talar mycket för att det blir en målrik match. Bremens form är med undantag för senaste matchen mot Hannover (förlust med 2-1) mycket god. Innan förra helgens debacle hade man nämligen fem raka matcher utan förlust och laget har under vårsäsongen gått från att ligga på nedflyttningsplats till att avancera till en säker 12:e plats. Detta har lagt grunden för att man med all sannolikhet kommer att spela i Bundesliga även nästa säsong.

Kommer från målrika matcher

Även Leipzig kommer till matchen efter målrika upplevelser. I torsdags mötte man Marseille på bortaplan. Matchen gick knappast som laget velat. Efter att ha haft ledningen med 1-0 från första mötet gick man på en riktig nit och förlorade med hela 5-2. Detta i en match som av många åskådare ansågs vara en av de mest händelserika på väldigt länge.

Även matchen innan Marseillemötet var väldigt målrik. Trots hemmaplansfördel förlorade man med hela 1-4 mot toppkonkurrenten Bayer Leverkusen. Resultatet var tufft för Leipzig som i och med det tappade lite mark i kampen om de åtråvärda Champions League platserna i den mycket tajta toppstriden.

Ser vi till statistiken gällande överspelet på 2,5 mål så har Leipzig löst detta i fyra av de sex senaste matcherna. Man kommer därmed till matchen med stora möjligheter att lösa dagens speltips, även om man i två av dessa fyra matcherna löst spelet på ett för sig negativt sätt.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Lagens senaste matcher talar sitt tydliga språk. Detta blir med stor sannolikhet en målrik match. Således blir dagens speltips över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Werder Bremen har löst spelet i sina fem senaste matcher.

  • Werder Bremen har på de fem senaste matcherna gjort 11 mål, ett snitt på 2,2.

  • Werder Bremen är i fin form med fyra vinster på de sex senaste matcherna.

  • Spelet har suttit i Leipzigs två senaste matcher.

  • Leipzig har löst spelet i fyra av de sex senaste matcherna.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.70 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.70 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.