Joakim Östman|14 maj, 2024, 10:36

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cupfinaler har ofta en tendens att bli låsta och tillknäppta tillställningar.

  • Både Juventus och Atalanta hittas i top-5 sett till minst insläppta mål i Serie A.

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i Juventus tre senaste matcher.

  • Juventus har för första gången på länge något att spela för, vi kan matchplanen.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kanon & kalkon

Efter ett haveri till säsong under kalenderåret 2024 kan vi konstatera att Juventus endast spelat hem tre-segrar sedan slutet av januari. I helgen stod Juventus för en ny härdsmälta när Bianconeri hemma mot tabelljumbon Salernitana enbart fixade ett oavgjort-resultat. Även fast faktumet är sant att det var ett bra tag sedan Juventus verkligen hade något att spela för, går det inte att blunda för det nattsvarta spelet.

Vad jag tror är gemene mans åsikt bland juvetinis att det vore väldigt skönt att slippa se Max Allegri träna laget kommande säsong, ser även ut att vara mer eller mindre klart. Allt tyder på att Thiago Motta kommer ta över från med nästa säsong och för Juventus är det bara att blicka framåt.

Raka motsatsen gäller Atalanta som på alla sätt stått för en fantastisk säsong och det är svårt att sluta förundras över vad Gan Piero Gasperini har gjort med Bergamo-laget ännu en gång. Genom segern i helgen mot Roma där Atalanta till stora delar körde över vad som såg ut att vara ett tröttkört Roma, är även Champions League spel kommande säsong så gott som i hamn.

Under föregående vecka avancerade även Atalanta till final i Europa League efter att även där övertygande vunnit semifinal returen mot Marseille. Med det sagt blåser det onekligen positiva vindar kring Atalanta och här har det nu två chanser att kröna säsongen med titlar kommande veckor.

Underskatta inte historiken

Inför onsdagens Coppa Italia final Atalanta – Juventus kan det givet formen och läget kring klubbarna tyckas vara självklart att Atalanta kliver in som favoriter. Atalanta har som tidigare nämt en fantastisk säsong bakom sig samt att de har vunnit sex av deras sju senaste matcher. Att Atalanta inte direkt är bortskämda med titlar måste dock sägas och deras största hinder, blir att bevisa att det är ett lag som har kapaciteten mentalt att klara av trycket i en sån här match.

För vare sig man vill hålla med eller ej spelar Juventus usla säsong mindre roll när domaren blåser igång finalen på onsdagskvällen. Är det något som ligger i Juventus DNA är det att lyfta inhemska pokaler och det är ett faktum man inte kan blunda för. 

Det har visserligen inte blivit någon titel sedan Juventus lyfte just Coppa Italia pokalen 2021 men vi vågar lova att det inte vårens Bianconeri vi kommer få se mot Atalanta. Här håller vi oss därför i från spel på segrare och det självklara valet blir att titta mot ett underspel.

Cupfinaler har ofta en tendens att bli låsta tillställningar och är det något Juventus kommer predika är det en kontrollerat matchbild. Atalanta och Juventus är även defensivt starka lag och det är inte förvånande att det båda hittas top-5 sett till minst antalet insläppta mål i Serie A. Givet förutsättningarna klickas därför under 2,5 mål i onsdagens Coppa Italia final!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atalanta - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.