Joakim Östman|14 maj, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på X2 i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Atletico Madrid säkrade Champions League spel i föregående La Liga omgång.

  • Sevilla behöver en poäng för att säkra en Champions League plats.

  • Sevilla har bara förlorat tre av deras arton spelade bortamatcher i La Liga.

  • Frågetecken riktas kring motivationen hos Atletico Madrid.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Säkrat med marginal 

Säsongens La Liga spel har inte blivit vad fjolårets mästare Atletico Madrid hade hoppats på. Ett tag såg tabelläget till och med såpass illa ut att Atletico Madrid riskerade att missa en topp-4 placering och Champions League spel. Likväl visade i slutändan Diego Simeones mannar karaktär och med segern i veckan säkrades Champions League spelet till kommande säsong. Elche stod för motståndet och utan större bekymmer kunde Atletico Madrid vinna med 0-2 efter mål av Matheus Cunha och Rodrigo de Paul. Med det sagt kan alla med Atletico Madrid sympatier dra en lättnadens suck, samt kan vi även konstatera att Champions League platsen i slutändan säkrades med viss marginal. 

Sevilla och Atletico Madrids säsong går att dra en hel del paralleller mellan, med det sagt kan vi konstatera att även söndagens gäster inte heller fått säsongen de hoppades på. För Sevilla handlar det dock fortsatt om att säkra en Champions League plats inför kommande säsong. Med två återstående omgångar krävs en ytterligare poäng och en kollaps ska till om Sevilla ska misslyckas med lösa topp-4 platsen. För Sevilla har dock inte mycket stämt under kalenderåret 2022 och ännu ska vi inte säga att det är klart. Sevilla kunde likt Atletico Madrid säkrat topp-4 i veckans omgång men ännu en gång stod Julen Lopeteguis mannar för en missräkning. Sevilla tog emot bottenlaget Mallorca Hemma på Ramón Sánchez Pizjuán men trots tidigare starkt hemmaspel skrevs slutsiffrorna 0-0.

Motivationen i fokus

När vi blickar mot söndagens toppmöte mellan Atletico Madrid och Sevilla kan vi konstatera att lagens motivation lär skilja en hel del. Atletico Madrid säkrade som sagt en topp-4 placeringen tidigare under veckan och med det har de inte längre något att spela för. Sevilla i sin tur har fortsatt allt att spela för och gästernas borde således åka till huvudstaden väldigt fokuserade på uppgiften. Atletico Madrid har visat sig formstarka och faktum är att de kliver in i mötet med två raka segrar. Jag riktar dock frågetecken kring hur hög Atletico Madrids motivation kommer vara i det två återstående omgångarna av La Liga. Givet detta borde därför rimligtvis Sevilla hållas som favoriter trots deras sämre form under 2022.

I söndagens match håller jag därav också Sevilla som favoriter mycket på grund av att frågetecknena kring hemmalagets motivation. Faktum är även att Sevilla kommer från segrar i det två senaste inbördes mötena och med det har gästerna ett visst mentalt övertag. Givet att Sevilla ”bara” behöver en poäng blir dock det rekommenderade spelet en x2 i matchen. Det spelet har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena och Sevilla är ett svårslaget lag. På bortaplan har Sevilla bara förlorat tre av deras arton spelade La Liga matcher vilket är ett starkt facit. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att Sevilla minst löser en poäng i söndagens möte och med det säkrar de topp-4 placeringen.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:30
Atletico Madrid - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.