Marcus Råsberg|14 maj, 2024, 10:23

Jag väljer att spela på Edmonton i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton är det bättre laget

  • Stuart Skinner har en högre nivå i sig i Oilers kasse

  • Oilers hade fem stolpskott senast

  • Oilers förlorar inte två raka hemmamatcher mot Canucks

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Borde vunnit senast

Inatt är det återigen dags för match mellan Edmonton Oilers och Vancouver Canucks att ställas mot varandra när match fyra mellan lagen går av stapeln i andra rundan. Det är de enda kanadensiska lagen som är kvar i slutspelet och som det ser ut nu så ligger Vancouver bäst till för att avancera till nästa runda. Detta tror jag det blir ändring på efter nattens match.

Edmonton förlorade senaste mötet mellan lagen trots att de vann skotten med hela 45-18. Oilers skapade en hel del farliga lägen som de borde gjort mål på och de hade dessutom fem skott i målramen. Vancouvers rookie-målvakt Arturs Silovs lyckades stoppa 42 av 45 skott och hade en räddningsprocent på 93,33%. I en intervju efter matchen fick Leon Draisaitl frågan om han tyckte att Silovs stod för en bra insats, varpå han svarade “posts is not good goaltending” där han syftade på att Silvos hade tur i kassen och att Oilers borde haft mer skärpa i sina avslut. Inatt tror jag Oilers kommer gå ut i ett rasande tempo och om de får utdelning första 10 minuterna av matchen kan nerverna hos Edmonton lugna sig och de kan fokusera på att spela sitt spel.

Skinner kan bättre

Edmontons målvakt Stuart Skinner har inte spelat på sin högsta nivå i den andra rundan. Första matchen hade han en räddningsprocent på 79,17%, andra matchen hade han 84,21% och den tredje matchen blev han utbytt efter att ha släppt in hela fyra mål på 15 skott. Skinner har blandat och gett den här säsongen och han har bevisat att han både kan vara en av ligans bästa målvakter när han spelar på topp men även det motsatta när han har en svacka. Nu har han haft en sämre prestation i tre raka matcher och om han kna studsa tillbaka till en okej nivå så ska Edmonton ta hem match fyra.

Edmonton är starka på hemmaplan i Rodgers Place och det var nog inte många som trodde att de skulle förlora match tre, varken inför matchen eller under matchen.

Att de ska förlora två raka matcher i Rodgers Place är osannolikt och jag tror Oilers kommer vara tillräckligt och lagom förbannade för att studsa tillbaka och stå för en “statement-seger” i match fyra och att vi kommer ha likaläge i matchserien inför match fem i Vancouver.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:30
Edmonton - Vancouver
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.