Erik Norin|14 maj, 2024, 10:31

Jag väljer att spela en dubbelchans på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United har löst spelet i åtta av sina tio senaste hemmamatcher.

  • Newcastle snittar endast en poäng i snitt på bortaplan den här säsongen.

  • Båda lagen vill vinna matchen för chans på sista Europaplatsen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bättre chans till poäng än vad många tror

Manchester United ställdes under söndagen mot ett mycket starkt Arsenal men gjorde trots allt en mycket bra match och var nästan förtjänta av poäng. Det som blir problematiskt är att man har svårt att skapa lägen och också ofta står för något enkelt försvarsmisstag. Här tror jag dock man tar med sig självförtroende från insatsen mot Arsenal och ser till att ta poäng. Man har en positiv målskillnad på hemmaplan och har trots allt spelat in 30 poäng på Old Trafford den här säsongen.

Ser man till lagets senaste tio matcher så har man också löst det här spelet i åtta av dessa matcher där man också tagit poäng mot lag som Tottenham och Liverpool. Mot ärkerivalen Liverpool har man dessutom mäktat med det två gånger. Newcastle är ungefär på samma nivå som de här lagen. I den här matchen har man också chansen att gå ikapp Newcastle om man skulle vinna, en faktor som inte får underskattas.

Nöjda med oavgjort?

Newcastle kan inte gå ikapp Tottenham på positionen ovanför dem i tabellen. Det man nu istället måste fokusera på är att inte tappa sjätteplatsen som innebär spel i Europa Conference League. Chelsea har samma poäng medan United har tre poäng upp. Skulle det komma till ett oavgjort läge här tror jag kanske att Newcastle inte vill riskera för mycket i slutet av matchen. Oavgjort garanterar att man slutar före Manchester United i tabellen.

Newcastle är heller inte ett bra bortalag. Ser man till bortatabellen så har laget bara tagit 17 poäng på 17 bortamatcher den här säsongen och har dessutom släppt in hela 35 mål på bortaplan. Man är ett mycket bättre hemmalag och på St James Park har man tagit hela 23 poäng fler än på resande fot. Får inte underskattas här och jag tror därför att Newcastle är lite övervärderade på spelet.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Manchester United - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.