Jonathan Erlandsson|14 maj, 2022, 09:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinner Milan här behöver man endast en poäng i sista omgången för att ta hem ligaguldet

  • Båda lagen har gjort mål i Atalantas sju senaste ligamatcher

  • Atalanta trivs bra på San Siro när man möter Milan och har inte förlorat här sedan 2014

  • Det är bara tre poäng som gäller här om Atalanta ska ha chans på Europa League

  • Höstens möte lagen emellan slutade hela 2-3 till Milan

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BÅDA LAGEN GÖR MÅL hos BETSSON

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Drömmer om guld

Två matcher står nu mellan Milan och scudetton. Man har två pinnar till godo ned till ärkerivalen Inter och efter vinst och oavgjort i säsongens båda derbyn, så blir man även ligamästare på lika antal poäng. Fyra poäng behöver man alltså inkassera och redan i den första av dessa två så kommer det att bli en rejäl prövning. Årets sista hemmamatch spelas under söndagseftermiddagen mot Atalanta, så räkna med ett fullsatt, kokande San Siro. Det är ett formstarkt Atalanta som reser dem ca fyra milen västerut i Lombardiet med vetskapen att man behöver vinna för att hänga med i Europa League racet.

Atalanta som haft lite av en mellansäsong i år har trots allt ännu i allra högsta grad häng på Europa League platserna. Man huserar inför omgången på en åttonde plats med 59 poäng inspelade. Framför La Dea i tabellen, på samma antal inspelade poäng hittar vi både Roma och Fiorentina som håller Glenn Strömbergs gamla gäng bakom sig p.g.a inbördes möten. Sjätteplats innebär Europa League, sjunde platsen Conference och åttan går lottlös, så om man inte kommer hem till Bergamo med tre poäng här så börjar det se riktigt risigt ut.

Förväntade laguppställningar:

Milan: Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Kessie, Leao; Giroud

Gäster i målform

I avsaknad av den riktige målgöraren i form så har unge mittfältaren Tonali stuckit fram och tagit ansvar. Tre mål har det blivit på de tre senaste matcherna nu, varav två av dem kom på födelsedagen senast mot Venezia. Till vänster håller heta Leao hov med tre assist och två mål de fyra senaste ligamatcherna. Giroud har inte riktigt haft siktet inställt senaste matcherna, men så länge han fortsätter komma till liknande superchanser så borde det snart ringa får man väl ändå tro. Om inget annat fungerar så har Rossoneri alltid ett sista ess i rockärmen med att kasta in Zlatan i en slutforcering och skicka långt och stångas i motståndarnas straffområde. På skadefronten så är det bara Kjær som är helt avskriven från spel här.

Atalanta har inte lämnat en Serie A match mållösa sedan man den 13/3 spelade 0-0 mot Genoa. På slutet har man dessutom lite smått på nytt börjat likna det Atalanta som vi blivit så glada i de senaste åren. Man har nu åtta raka matcher i ligan med gjorda mål framåt och sju raka matcher där båda lagen gjort mål. Anfallarna Pasalic och Muriel fullkomligen vräker in mål just nu och med understöd av Malinovsky, så skall det mycket till att man lämnar San Siro mållösa. Pezzella och Toloi är ute med skador. Zapata har varit sjuk och är fortfarande osäker till spel här, medan Demiral skall vara spelklar igen.

Atalanta: Musso; Djimsiti, Demiral, Palomino; Hateboer, De Roon, Freuler, Zappacosta; Malinovsky; Muriel, Pasalic

fotboll, serie a
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:00
MILAN - ATALANTA
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.