Joakim Östman|14 maj, 2022, 09:00

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av Genoas fyra senaste matcher.

  • Napoli har inget att spela för och frågetecken riktas kring deras motivation.

  • Genoa har haft bekymmer med offensiven som varit väldigt uddlös hela säsongen. 

  • Genoa måste ta poäng i matchen och här kommer de försöka försvara sig till det.

  • Oddset på under 2,5 mål anser jag är väldigt högt ställt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vändning som ger hopp

Klassiska Genoa är ordentligt pressade inför det återstående två omgångarna av Serie A. Detta på grunda av att Genoa har två poäng upp till Salernitana som har platsen ovanför nedflyttningsstrecket. Kampen om sista platsen för fortsatt Serie A spel kommer göras upp mellan just Genoa, Salernitana men även Cagliari. Genoa är laget med sämst förutsättningar inför det avslutande omgångarna, ser vi även till säsongen Genoa stått för talar väl inte så mycket för att de löser ett nytt kontrakt. I senaste omgången visade dock Genoa både karaktär och styrka när de på hemmaplan tog emot Juventus. Genoa var i underläge enda till matchens 87e minut men likväl lyckades hemmalaget vända och vinna. Segern gav givetvis Genoa hopp om att de fortsatt ska kunna bärga ett nytt kontrakt och än finns fortsatt chansen.

I söndagens hemmalag Napoli är säsongen i stort sett över vilket den också varit under det senaste omgångarna. Napoli har säkrat den så viktiga Champions League platsen och trots att de länge såg ut att kunna utmana om Scudetton får säsongen ändå sägas vara bra genomförd. Napoli har likväl inte checkat ut ännu vad det verkar och faktum är att Luciano Spallettis mannar kommer från två raka segrar. Senast segern kom i bortamötet mot Torino där Fabian Ruiz med matchens enda mål blev segerskytt i 0-1 segern. Med detta sagt finns det frågetecken kring vad vi kommer få se för Napoli i det två återstående omgångarna men ännu har de inte visat tendenser på att det har checkat ut för säsongen.

Målsnål match synas

Som alltid så här mot slutet av säsongen är motivationen i lagen väldigt olika vilket gör det svårare att sia om matchernas utgång. I söndagens fight mellan Napoli och Genoa kan vi dock konstatera att de båda lagen kliver in med väldigt olika förutsättningar. Som tidigare nämt har inte längre Napoli något att spela för och med det gissar jag motivation en inte direkt är skyhög. Genoa i sin tur spelar klubbens viktigaste matcher på flera år och gästerna borde således åka till Neapel väldigt fokuserade på uppgiften. Napoli har såklart ett betydligt starkare lag och vanligtvis är Genoa en motståndare det ska vinna komfortabelt mot. Givet matchens betydelse för Genoa anser jag dock att detta är en match man borde hålla sig ifrån ett spel på matchvinnaren.

Här anser jag istället att målmarknaden är det som lockar mest och det rekommenderade spelet blir under 2,5 mål i matchen. Spelet sitter i tre av Genoas fem senaste matcher och söndagens gäster är ett målsnålt lag. Genoa behöver poäng från mötet och hest tre men likväl är Napoli på bortaplan en otroligt tuff uppgift på förhand. Framförallt har Genoas stora bekymmer under säsongen varit deras uddlösa anfallspel och givet det kommer gästerna inte anfalla sig till några poäng här. För Genoas del kommer det handla om att stänga ner ytorna och var kompakta bakåt och därifrån försöka skapa något framåt. Således synar jag att vi får en tillknäppt match här och underspelet blir därför ett självklart val. Givet dessa förutsättningarna klickas därför under 2,5 mål till ett väldigt högt satt odds!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Napoli - Genoa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.