Norge har det fortsatt tufft i VM och nu ställs man mot Schweiz under onsdagen. Redan efter tre matcher in i turneringen har vårt grannland släppt in hela 21 (!) mål och mot Sverige hade man stora problem att neutralisera svenskarna i sin egen zon. Nu ställs man mot ett duktigt Schweiz som skördat flera framgångar i VM-sammanhang senaste decenniet.

Match: Schweiz – Norge | Speltips: Schweiz -1.5 | Odds: @1.78 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:15

Rygga till 1.78 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Norge har stora problem

Ja, Norge har verkligen inte fått det att stämma i än så länge i VM. I premiären föll man mot Ryssland med 5-2 för att sedan förlora mot Tjeckien med 7-2. Mot Sverige var man helt chanslösa och förlorade till sist med hela 9-1 sedan Sverige haft rejäl lekstuga i andra perioden. Till norrmännens försvar så är Ryssland, Tjeckien och Sverige inget motstånd som man ska vinna mot, men trots det så ser jag oroväckande tendenser i deras spel. I måndagens match mot Sverige jobbade man inte smart nog och tog dåliga beslut långt ner i planen. På så sätt kunde Sverige gång på gång enkelt erövra pucken högt upp och trötta ut Norge som fick några riktigt långa byten emot sig. Kan backarna fatta enklare beslut samtidigt som hela laget jobbar till sig pucken har man lagt grunden. Men fortsätter man på den inslagna vägen kommer man få det svårt att uträtta något vettigt. Tittar vi på Norges trupp hittar vi spelare som Jonas Holøs, Mathis Olimb och Patrick Thoresen, inga dåliga spelare så truppen man har är gott och väl godkänd för att vara med för att vinna matcher i VM.

Schweiz har haft det lättare än sitt kommande motstånd. Laget pulveriserade Italien i premiären med 9-0 för att sedan stabilt vinna mot Lettland med 3-1. Inget tufft motstånd än så länge för Schweiz som under tisdagen möter ytterligare ett bottenrankat lag, Österrike. Schweiz avslutar däremot gruppspelet med det motståndet som Norge började mot, Sverige, Ryssland och Tjeckien. Vinner Schweiz onsdagens match mot Norge så har man avklarat alla matcher man ska vinna och kan gå in i slutdelen utan kniven mot strupen och spela utan press. Poängbäst i Schweiz efter två omgångar är Kevin Fiala, Nico Hischier och Vincent Praplan.

Schweiz med guldläge inför slutdelen vid vinst

Schweiz är storfavoriter att vinna tisdagens “derbymatch” mot Österrike och vid vinst där har man ett guldläge på slutspelsplats om man skulle besegra Norge. Jag tycker laget dessutom sitter på en väldigt intressant trupp och ännu bättre blir det när man får NHL-förstärkning under tisdagen i form av Sven Andrighetto. Andrighetto kommer direkt från ett Stanley Cup-slutspel med Colorado vilket gör att Schweiz anfallsuppsättning får ytterligare en dimension. Schweiz är det bättre laget på pappret och när man möter ett svagt Norge tror jag att man blir numret för stora.

Jag väljer att spela Schweiz -1.5 och det grundar jag på att Schweiz är ett betydligt bättre lag än Norge, laget har dessutom en helt annan ambition än morgondagens motstånd vilket jag tror fäller avgörandet. Norge har även haft stora problem i defensiven och släppt in mål som aldrig förr. Schweiz har visat att man väl kan göra mål om man möter ett mindre bättre motstånd för dagen och jag tror Schweiz kan göra ett par mål här vilket bör räcka till en bättre målskillnad i matchen mot Norge.

Speltips: Schweiz -1.5

Jag väljer att spela Schweiz -1.5. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schweiz är ett underskattat lag som gillar en frejdig offensiv hockey

  • Norge självförtroende är inte på topp efter tre förluster och 21 insläppta mål

  • Schweiz har guldläge på slutspelsplats vid vinst

Högst odds hittar jag hos Nordicbet som ger 1.78. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.78 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.