Joakim Östman|14 maj, 2022, 12:10

Jag väljer att spela på Tre Kronor ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Detta är en viktigt match i gruppen och här förväntar jag mig ett väldigt spelsuget Tre Kronor.

  • Tre kronor har det något starkare laget och borde hållas som favoriter.

  • Tre kronor vann komfortabelt deras öppningsmatch.

  • Tjeckien har 2-3 spetsspelare, i övrigt anser jag att deras trupp är väldigt medioker.

  • Oddset på Tre Kronor anser jag är för högt satt för att inte ta vara på.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Komfortabel svenskseger

Första perioden inleddes som väntat med ett kommando från Tre Kronor och det skulle inte dröja länga innan ledningsmålet gjordes. Cirka två minuter in i perioden hittade Carl Klingberg snyggt in till Joel Kellman som stod fri i slottet. Därifrån gjorde Joel Kellman inga misstag och Tre Kronor gick med målet upp i ledning. Tre Kronor fortsatte också med att äga spelet och med de skapa mängder av chanser. Ledningen skulle också utökas genom Max Friberg och återigen var det Joel Kellman som låg bakom det svenska målet med fin framspelning. Period-ett var i stort sett Tre Kronors till fullo men likväl efter slarv vid offensiv blå med fåtalet sekunder kvar, reducerade Österrike genom deras väntade skyttekung Peter Schneider och 2-1 efter första perioden var därmed ett faktum.

Den sena reduceringen gav onekligen Österrike momentum inför mittenperioden och Tre Kronor kom inte upp i önskad nivå. Österrike spelade upp sig alltmer och med hjälp av en del spel i powerplay skapade de också målchanser. Joakim Nordström utökade dock Tre Kronors ledningen från egentligen ingenstans och trots en svag mittperiod hade Sverige kontroll inför tredje perioden. Väl i tredje perioden höjde Tre Kronor spelet en aning men för det imponerades vi inte märkbart mycket. Tre Kronor såg ut att ha för avsikt att spela av matchen och det lyckades de också klanderfritt med. Slutsiffrorna i Tre Kronors öppningsmatch mot Österrike skrevs därför till 3-1 och vi kan slå fast att det i slutändan blev en komfortabel svenskseger.

Överskattade?

Det vi kan konstatera från Tre Kronors öppningsmatch är att Johan Garpenlöv valde att rulla på tre kedjor. Med tanke på att andra matchen spelas redan kommande dag, ska de bli intressant att se hur mycket energi Tre Kronor kommer att ha i tanken mot Tjeckien. Likväl behövde inte Tre Kronor ta ut sig alltför mycket mot Österrike och i med att vi fortsatt är tidigt inne i turneringen, ska det inte behöva vålla för stor bekymmer. Lägger vi fullt fokus mot morgondagens match mellan Tre Kronor och Tjeckien, kan vi konstatera att även Tjeckien gjorde jobbet i deras öppningsmatch när de besegrade Storbritannien med 5-1 . Tjeckien likt Tre Kronor imponerade dock inte heller märkbart i deras öppningsmatch. Som alltid är dock det viktigaste att vinna öppningsmatchen och sedan växa under turneringen. Det förväntar vi oss att båda dessa nationerna kommer göra och söndagens möte kommer bli en helt annan match. Här kommer vi att få se två lag som bjuder upp till dans och troligtvis har vi en sevärd match att vänta.

Inför turneringen är det många som höjt detta Tjeckien som en av turneringens favoriter vilket jag har svårt att hålla med om. Visst har Tjeckien några spetspelare i framförallt Tomáš Hertl, Jakub Vrána och David Krejčí, men utöver de anser jag att det tjeckiska laget är mediokert. Förvisso är inte heller Tre Kronor jätte namnstarkt på pappret men här håller jag det svenska-laget som det starkare av det två. Framförallt är det Tre Kronors backsida som är på en annan nivå och med det sagt synar jag en svenskseger. Detta blir en viktig match med tanke på att båda dessa nationer kommer slåss om topplaceringarna i gruppen. Med det sagt förväntar jag mig här ett väldigt spelsuget Tre Kronor som kommer bevisa att de är ett numeret större än Tjeckien. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Tre Kronor-segern till ett väldigt spelvärt odds!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:20
Tjeckien - Tre Kronor
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.