SPELTIPS 15/6 inför Egypten – Uruguay: Mål från världsklassanfallaren?

VM är igång! Dag två inleds med en het drabbning i grupp A mellan Egypten och Uruguay. Båda lagen vill få bästa möjliga start på gruppspelet och då krävs det att spetsspelarna kliver fram, vi riktar därför blickarna mot ett spel på en van målgörare.

Match: Egypten – Uruguay (Fotbolls-VM)| Speltips: Edinson Cavani gör mål | Odds: @2.20 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 13:59

Siktar på gruppsegern

Uruguay är rättmätig favorit att vinna grupp A. Man ligger bäst till på världsrankingen och tittar man spelare för spelare så har man bäst spets och störst bredd av lagen i gruppen. Egypten och Ryssland ska vara de som eventuellt utmanar men då krävs det något extra av lagen mot just Uruguay. Det som talar än mer för Uruguay är att Egypten i den här matchen med största sannolikhet kommer sakna sin stora stjärna Mohamed Salah.

Uppgiften blir på så vis perfekt för Uruguay som vill vinna för att skaffa sig ett bra läge direkt i gruppen. Att vinna gruppen betyder troligen mycket om man vill ta sig långt i turneringen då det med största sannolikhet blir Spanien som vinner grupp B och på så sätt ställs mot tvåan i grupp A. Ska Uruguay vinna gruppen krävs det att deras spetsspelare kliver fram. Mittbacksparet Diego Godin och José Gimenez måste vara lika starka defensivt som till vardags i Atletico Madrid och framåt ska målen göras av världsklassanfallarna Luis Suarez och spelaren i vårt spel, Edinson Cavani.

Serieseger och skytteligavinst

Edinson Cavani kommer från en fantastisk säsong med sitt PSG där man vann ligan och den inhemska cupen. Cavani stod för många bra insatser och vann till sist också skytteligan, sex mål före tvåan Florian Thauvin. Totalt gjorde Cavani 28 mål på 30 matcher från start, siffror som är väldigt imponerande. Nu kommer Cavani till VM med målet att hjälpa Uruguay så långt som möjligt i turneringen och då krävs det att han sätter de chanserna han får i straffområdet.

Cavani är också en pålitlig målskytt i landslaget och om man tänker att det är lätt att göra mål i överlägsna PSG får man inte glömma bort att Cavani också vann skytteligan i det sydamerikanska kvalet. Där gjorde han tio mål och var en direkt avgörande faktor till varför Uruguay på ett imponerande sätt slutade tvåa bakom suveräna Brasilien. Heller inte att glömma är att Cavani gjorde fler mål än världsstjärnor som Lionel Messi, Gabriel Jesus, Alexis Sanchez och anfallspartnern Luis Suarez.

Speltips: Edinson Cavani gör mål i  matchen

Jag tror därför att det finns god chans att vi ser Cavani hitta nätet även i premiärmatchen mot Egypten, här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Uruguay är favoriter att vinna matchen och kommer troligen ha mer boll än Egypten.

  • Uruguay vill vinna gruppen, för att undvika Spanien i åttondelsfinal.

  • Cavanis PSG vann Ligue 1 den gångna säsongen, Cavani vann skytteligan.

  • Cavani har gjort det bra i landslaget, han vann skytteligan i det sydamerikanska kvalet och var en stor anledning till Uruguays andraplats.

  • Cavani är en av Uruguays viktigaste spelare och måste göra mål för att laget ska få en bra turnering.

Jag hittar oddset 2.20 hos Unibet, ett odds som måste synas. Jag investerar 2/5 units!

Rygga till 2.20 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-10T10:43:47+00:0014 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|0 kommentarer
Favoritsporten är hockey där jag följer SHL, NHL och Hockeyallsvenskan dagligen under säsong. Spelar på all typ av ishockey men även på Premier League, Allsvenskan och landslagsfotboll. Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/eriknorin2019

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok