SPELTIPS 15/6 inför Egypten – Uruguay: Påtaglig klasskillnad

Det är dags för Egypten och Uruguay att drabba samman under fredagsförmiddagen. Egyptierna kommer till matchen med storstjärnan Salah som ett osäkert kort. Det var just Salah som sköt sitt land till VM efter att ha gjort mål i den 94:e minuten, på straff, i den sista kvalmatchen. Givetvis ett tungt avbräck. För motståndet står ett stabilt Uruguay med firma Cavani-Suarez på topp. Klasskillnaden är påtaglig och här tar vi ställning!

Match: Egypten-Uruguay (VM) | Speltips: Uruguay | Odds: 1,64 | Spelbolag: Paf | Spelstopp: 14:00

Salah osäker – avbräck deluxe

Intressant möte väntar här, om än ensidigt. Egypten spelar sitt första VM på 28 år och det kan man tacka Mohamed Salah för. Avgjorde i sista matchen, på straff, i den 94:e (!) minuten. Fullständigt galet. Salah har sprutat in mål i Premier League och Champions League och egyptiern har onekligen vuxit ut till en stark Ballon D’or-kandidat. Behöver knappast argumentera varför han är landslagets viktigaste spelare. Har aldrig i hela mitt liv sett en spelare som betyder så mycket för sitt land och sina fans. Redan innan flytten till Liverpool ansågs Salah någon form av gudomlighet i hemlandet, nu har det fullkomligt skjutit i höjden i takt med Salahs framfart. Lägg därtill avgörandet i den 94:e (!) minuten som tog Egypten till VM – landets första VM på 28 år. Egyptierns hopp om avancemang stavas Salah, med honom på skadelistan ser det onekligen mörkt ut.

Egyptens uppladdning inför VM har inte alls varit lyckad. Sex raka matcher utan seger, där 0-0-möten mot Colombia får ses som höjdpunkten. Skall tilläggas att colombianerna inte gick på maxfart, samtidigt var det spel mot ett mål under mer eller mindre hela matchen. Nej, här är känslan att Egypten inte räcker till. Inledningsvis lär man sätta försvarsspelet i fokus och ligga på kontringar, men förr eller senare kommer firma Suarez/Cavani att hitta nätet. Då kan det rinna iväg gör Uruguays del.

Uruguay med formbesked

Uruguay blir att räkna med i VM, personligen tror jag stenhårt på att laget tar sig till minst semifinal. Ett nästintill komplett lag som kan hota samtliga nationer i turneringen. I kvalet slutade Tábarez mannar på en andraplats bakom Brasilien, man var dessutom det lag som mäktade med näst flest mål framåt – 32 mål på 18 spelade kvalmatcher. Med Suarez och Cavani som anfallspar är det vårt att förvänta sig annat, den sistnämnde vann dessutom skytteligan i kvalet med sina 10 fullträffar. Snacka om offensiv lyx.

Till skillnad från Egypten så har Uruguay övertygat i VM-uppladdningen, man kommer till matchen med tre raka vinster i bagaget och dessutom tre hållna nollor. Urstarkt. Försvaret med Godin-Gimenez i mittlåset går från klarhet till klarhet och det förvånar inte med Tábarez vid sidlinjen, en tränare med defensiven som specialitet. Offensiven med Cavani-Suarez behöver ingen närmare introduktion. Mittfältet har kryddats med talanger som Torreira, som stod för en magisk säsong i Sampdoria, och på det stora hela känns Uruguay ruskigt starka på samtliga fronter. Lagets framfart präglas av den starka kollektiv man visat prov på och det tror jag blir nyckeln till framfång i mästerskapet.

Uruguay står i 1,64 gånger smeten och det måste klickas.

Speltips: Uruguay vinner matchen

Egypten saknar sin store stjärna Salah och det är ett gigantiskt avbräck. Uppladdningen inför VM lämnade en hel del att önska. Helt andra tongångar för Uruguay som övertygat stort, defensivt såväl offensivt. Den kollektiva styrkan bar laget till en andraplats i kvalet och klasskillnaden som råder här är minst sagt påtaglig.

  • Salah väntas missa matchen – gigantiskt avbräck för Egypten

  • Egypten har sex raka matcher utan seger – ingen optimal uppladdning inför VM

  • Uruguay övertygade stort i kvalet där man slutade tvåa bakom Brasilien

  • Uruguay är formstarka med tre raka vinster, dessutom har man hållit nollan i samtliga tre matcher

  • Uruguays defensiv med Godin-Gimenez har gått från klarhet till klarhet

  • Uruguay har firma Suarez-Cavani i anfallet, möjligen mästerskapets hetaste anfallsduo

Uruguay klickas till 1,64 gånger pengarna hos Paf – jag investerar tre units!

Rygga till 1.64 hos Paf

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-14T12:20:59+00:0014 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok