Axel Olsson|14 juni, 2023, 12:54

Jag väljer att spela på Japan -1 handikapp i det här mötet. Japan behöver alltså vinna med minst två mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Japan stod för ett starkt VM där man vann sin grupp framför Tyskland och Spanien.

  • Japan besitter flera spelare som stått för fantastiska säsonger i deras klubblag. Till exempel Mitoma, Furuhashi och Ueda för att nämna några.

  • Det råder klasskillnad mellan dessa två landslagen.

  • El Salvador har förlorat deras fyra senaste landskamper.

Flera formstarka spelare

För Japan och El Salvadors del väntar inga tävlingslandskamper under den här landslagssamlingen. Det här blir en landskamp där båda lagen kan testa lite nya ideer samt ge några spelare chansen att visa upp sig. Japan har faktiskt en väldigt spännande landslagstrupp enligt oss. De har flera spelare som presterat riktigt bra i deras klubblag och det ska bli spännande att se vad de kan uträtta i nästkommande turneringar. Japan är verkligen på uppgång och utifrån deras förutsättningar gjorde dem ett riktigt starkt världsmästerskap i Qatar.

Med ett starkt kollektiv lyckades Japan besegrade både Spanien och Tyskland i gruppspelet. De vann sin grupp men åkte oturligt nog ut på straffar mot Kroatien i sextondelsfinalen. Det ser framförallt väldigt spännande ut på anfallsfronten där spelare som bland annat  Mitoma, Furuhashi och Ueda har varit fantastiska i deras klubblag. Den sistnämnda fick sparsamt med speltid i VM, däremot har han gjort hela 22 ligamål i den belgiska högstaligan och är en väldigt spännande spelare. Mitoma har gjort eko ute i fotbollsvärlden med sin fantastiska säsong i Brighton. Furuhashi har mäktat med makalösa 27 mål på 36 ligamatcher i skotska Celtic. Det finns mycket kvalitet att hämta i flera av dessa spelarna och vi tror att Japan kan bli ännu bättre med tiden. Den här landskampen är ett ypperligt tillfälle för andra spelare att visa framfötterna och vi tror på ett motiverat gäng som startar för Japan. Det finns alltså flera formstarka spelare och Japan är ett klart skickligare fotbollslag jämfört med El Salvador.

Tydlig klasskillnad

El Salvador har vi europeer sämre koll eftersom det är en nation som sällan är med i stora turneringar. Det är dock tydligt att El Salvador håller en klart lägre nivå jämfört med torsdagens motståndare. De var inte i närheten av något världsmästerskap i Qatar, utan hamnade näst sist i kvalgruppen som innehöll åtta landslag. De förlorade mer än hälften av deras kvalmatcher och utifrån förutsättningar var det ganska väntat. De saknar en stark inhemsk liga och har inte lyckats producera fram några storstjärnor på sistone.

Landslagstruppen är svag och det har varit tufft under deras senaste landslagssamlingar. El Salvador har förlorat deras fyra senaste landskamper och har endast en seger på över ett år. De kommer senast ifrån en 1-0 förlust mot USA i Nations League. Resultatet speglade inte matchbilden och USA kunde mycket väl vunnit med ett par mål till. USA är på uppgång men vi håller fortfarande Japan högre och tror att torsdagens klasskillnad blir ännu större. Det är inte mycket som talar för gästernas fördel inför torsdagen.

fotboll, landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 12:10
Japan - El Salvador
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.