SPELTIPS 15/6 inför Marocko – Iran: Maxinsats på att det blir målsnålt!

Grupp B inleds under fredagseftermiddagen med ett möte mellan Marocko och Iran, två lag som på förhand inte alls är tippade att ta sig vidare från gruppen som också innehåller Spanien och Portugal. Båda lagen vill vinna för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför omgång två, då är det viktigt att hålla ihop defensiven och vi riktar därför in oss på att det blir målsnålt.

Match: Marocko – Iran | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: @1.42 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:59

Noll insläppta i kvalet

Marocko visade prov på en imponerande defensiv i sin kvalgrupp och släppte in noll mål på sex matcher i dubbelmöten mot Elfenbenskusten, Mali och Gabon. Defensiven är på så sätt prioriterad och det är också här man har sin spets i bland annat Juventus suveräna mittback Mehdi Benatia. Unikt för kvalet är att man gjorde elva mål framåt, dessa elva mål fördelade på endast tre matcher där man med en total ketchupeffekt gjorde sex mål hemma mot Mali, vann med 2-0 mot Elfenbenskusten och 3-0 mot Gabon. Man löser vårt spel i fyra av sex kvalmatcher, där hela tre av dem slutar med 0-0 som resultat.

Offensiven ser inte jättebra ut men framförallt så handlar det om att försvarsspelet måste fungera om man ska ta sig vidare från en grupp med anfallsglada lag som Spanien och Portugal. Ingen av anfallarna i Marocko spelar i någon europeisk toppklubb utan lagets spetsspelare återfinns antingen i försvaret eller på innermittfältet som kommer behöva ligga lågt för att inte ge upp något framåt.

Defensiven en nyckel till framgång

Om Marocko utöver en imponerande defensiv också visade prov på en imponerande offensiv i några matcher så har Iran genom hela sitt kval verkligen visat att defensiven är nyckeln till framgång. I kvalspelet löste man vårt spel i nio(!) av tio matcher. Där den enda matchen som inte löste spelet var den sista matchen mot Syrien som slutade 2-2, då var Iran redan klara för VM och saknade motivation mot ett mycket mer motiverat Syrien.

Unikt för kvalet är att man också höll nollan i de första nio kvalmatcherna och totalt på tio matcher gjorde tio mål. Totalt sex vinster, fyra stycken med 1-0 och två med 2-0. Iran har ingen spelare som sticker ut som spets utan man jobbar som ett lag i alla delar av banan, där defensiven som nämnt är prioriterad för att sedan kontra. Mot lag som Marocko, Spanien och Portugal lär därför den taktiken följas fullt ut.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen

Jag ser ingenting som tyder på att den här matchen ska sluta på något annat sätt en med en målsnål tillställning. Mitt spel blir därför att det blir under 2,5 mål i matchen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

 • Marocko löste spelet i fyra av sex kvalmatcher.

 • Iran löste spelet i nio av tio kvalmatcher.

 • Marocko släppte in noll mål i sitt kval.

 • Iran släppte endast in mål i en av tio kvalmatcher.

 • Båda lagen spelar en defensivt inriktad fotboll där man vill ge så lite ytor som möjligt till motståndarna.

Bra odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.42 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Rygga till 1.42 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-10T11:19:29+00:0014 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|2 Kommentarer
Favoritsporten är hockey där jag följer SHL, NHL och Hockeyallsvenskan dagligen under säsong. Spelar på all typ av ishockey men även på Premier League, Allsvenskan och landslagsfotboll. Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/eriknorin2019

2 Comments

 1. Forsström 15 juni, 2018 at 10:45 e m - Svara

  Bra tippat Erik

  • Simon Pettersson 16 juni, 2018 at 6:27 e m - Svara

   Tjena Forsström,

   Erik har inte tillgång till dator under helgen men han hälsar och tackar!

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok