SPELTIPS 15/6 inför Portugal – Spanien: Toppspel på toppmatch!

En av de på förhand mest intressanta gruppspelsmatcherna i VM står på schemat denna fredagskväll. Regerande EM-mästarna ställs emot VM-vinnarna från 2010 när Portugal och Spanien drabbar samman i ett tungviktsmöte på den sydvästra ryska kusten. Jag finner ruggigt högt värde i specialspelet!

Match: Portugal – Spanien (VM) | Speltips: Ö19,5 skott totalt | Odds: @1.72 | Units: 4 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Nyckelmatch direkt

Det vankas som sagt ett riktigt toppmöte på Fisht Olympic Stadium. Portugal vann visserligen EM för blott två år sedan, men lyckades då bara vinna en enda match under ordinarie matchtid. Naturligtvis ska man inte frångå från det faktum att det var ett riktigt styrkebesked att gå hela vägen, men jag tror inte vi bjuds på en “favorit i repris” här i Ryssland. Visserligen besitter Portugal en riktigt stark offensiv, men jag finner mig desto tveksammare till försvarsspelet – även fast man var solida under kvalspelet. Backlinjen håller inte riktigt samma nivå som tidigare, även fast det finns en hel del rutin att hämta från. Fonte presterade under all kritik i West Ham (vilket resulterade i en flytt till Kina i februari), Bruno Alves har haft stora problem i Rangers och Carvalho har valt att sluta i landslaget. Den enda mittbacken som i mina ögon håller måttet är Pepe, som dock börjar komma upp i åren men iallafall gjorde en klart godkänt säsong i Turkiet. Dias fick chansen mot Tunisien som Pepes kompanjon, men jag måste säga att det såg lite svajigt ut. Även Pereira fick göra debut som ytterback i den matchen, och det såg heller inte helt hundraprocentigt ut. Visst har Guerreiro och Soares en del klass, men deras starkaste egenskaper är i det offensiva spelet snarare än defensiven.

Spanien har några kaotiska dagar bakom sig efter det blev klart att den omtyckte tränaren Julen Lopetegui fick sparken. Ersatte gjorde den relativt oprövade fd Real Madrid-spelaren Hierro, något som blev officiellt bara timmar efter att presidenten Rubiales tagit beskedet om att avskeda Lopetegui. Den 50-årige Hierro har bland annat 89 landskamper och 3 CL-titlar på meritlistan som spelare, men kan endast visa upp en assisterande roll i Real Madrid samt en säsong med Oviedo (i spanska andraligan) gällande sin tränarkarriär. Han tar dock över en oerhört namnkunnig trupp och säger själv att han inte kommer förändra nationens spelsätt. “The key is to change a little as possible”, för att uttrycka sig i hans egna ord.

Spanien har inte förlorat på nästan två år – vänskapsmatcher inkluderade – och kommer trots tränarskiftet som en i potentiell kandidat till trofén. Det är ett erfaret lag, där trion Silva, Iniesta & Ramos kan stoltsera med att ha spelat alla mästerskap tillsammans sedan EM 2008 och grundstommen från tidigare år är dessutom intakt. Efter att ha skördat succé mellan åren 2008-2012 har det sedan dess varit dystrare för spansk landslagsfotboll. I VM senast åkte man ut redan i gruppspelet, och i EM två år senare kunde man inte ta sig förbi åttondelsfinalen. Är denna turnering landets chans till revansch eller blir det ännu en flopp under en oprövad tränare?

Linan är låg, oerhörd låg

Bägge lagen besitter var sin sylvass offensiv och fullkomligen öste in mål i kvalet – 32 respektive 36 mål framåt blev det till slut för de sydeuropeiska lagen. Portugal har den femfaldiga Ballon D’or-vinnaren Cristiano Ronaldo som skjuter på allt han ser samt flera övriga potentiella målskyttar i André Silva, Bernardo Silva och Guedes. Spanien valde visserligen att inte ta med Morata, men kan med Diego Costa, Aspas, Isco och David Silva ändå formera ett fruktat anfall. Men istället för målmarknaden väljer jag att rikta fokuset på skottmarknaden, där linan är alldeles för låg och vi då slipper begrunda det faktum att De Gea kan välja att stänga igen helt mellan stolparna.

Portugal snittade under EM-kvalet 28 skott per match – varav hela 22,9 egna – och löste detta spel i 90% av sina matcher. I EM senast snittade man 24,57 skott per match och löste spelet i 87,5% av matcherna, medan i VM senast snittade man sinnesjuka 33 skott per match och löste spelet i 100% av matcherna. Det är alltså ett ruggigt offensivt lagt Portugal som inte tvekar en sekund att gå på avslut.

Spanien snittade under EM-kvalet 24,1 skott per match – varav 18,1 egna – och löste detta spel i 70% av sina matcher (bägge mötena mot ett defensivt Italien sänkte siffran). I EM senast snittade 25,5 skott per match och löste spelet i 100% av matcherna, medan i VM klarade man det i alla matcher utom den sista avslagna och betydelselösa fajten mot Australien.

Lite intressant är dessutom att när Hierro coachade Aviedo säsongen 2016/17 hade laget ett snitt på 21,85 skott per match.

Rent krasst är ö19,5 en ruskigt låg lina. Den senaste VM-turneringen t ex snittade ca 25 skott per match och nu bjuds på vi två riktigt offensivt starka lag. Visst kan Spanien rulla boll, men de har en del press på sig att leverera efter tidigare misslyckanden och kommer inte tveka när läget bjuds. Portugal med Ronaldo i spetsen kommer gå offensivt.

Speltips: Ö19,5 avslut totalt

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen snittade 28 respektive 24,1 skott under VM-kvalet.

  • Bägge lagen besitter en riktigt stark offensiv.

  • Portugal löste detta i 90% av sina VM-kvalmatcher.

  • I EM senast löste Portugal detta spel i 87,5% av matcherna, medan Spanien klarade det i alla (100%).

  • I VM senast så löste Portugal det i alla sina matcher, medan Spanien löste det i sina första två matcher men efter att det stod klart att man åkte ut blev det avslaget mot Australien.

Högst odds hittar jag hos Unibet som @1.72. Min investering i detta spel blir 4 units!

Rygga till 1.72 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-14T23:40:45+00:0014 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|0 kommentarer
Content Creator här på Speltips.se. Mångårig erfarenhet av att skriva speltips och bidrar också med att uppdatera nyhetsflödet. Oskar är en rejäl analytiker som granskar massvis av odds dagligen och mer än gärna grottar ned sig på detaljnivå - oavsett om det är en fransk nyhetstidning eller en presskonferens inför en match i Championship. Han undviker oftast de större marknaderna, utan huvuddelen av hans spel är istället på specialmarknader (skott, hörnor, kort etc). Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/blocksguldklimpar

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok