SPELTIPS 15/6 inför Portugal – Spanien: Vi maxar insatsen!

Ett glödhett iberiskt derby står på menyn under fredagskvällen. Portugal och Spanien gör up om tre blytunga poäng och undertecknad kliver in tungt med polletterna.

Match: Portugal-Spanien (VM) | Speltips: Över 1,5 | Odds: 1,45 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 20:00

Iberiskt derby på menyn

Ett mycket spännande möte i grupp B stundar när grannländerna Portugal och Spanien gör upp om tre dyrbara poäng under fredagskvällen. Spanien målas upp som favoriter på förhand, men omständigheterna känns minst sagt luriga. Vänder istället blickarna mot målmarknaden där vi hittar över 1,5 mål till 1,45 gånger pengarna, till det oddset måste jag helt enkelt trycka av.

Senast nationerna drabbade samman var under EM 2012. Väl då bjöds vi på en mållös, om än svängig, tillställning som gick hela vägen till straffar. Nu är det givetvis helt andra förutsättningar och jag tror verkligen inte på en ny mållös historia lagen emellan. Väljer istället att kliva tungt på överspelet som i min bok står i ruskigt fint spelvärde.

Portugal kliver in i mästerskapet som regerande Europa-mästare. En psykologisk boost om inte annat. Siktet är onekligen inställt på tre poäng här och skrällmöjligheterna är inte helt obefintliga i mina ögon, åtminstone sett till den kapacitet truppen besitter. En drös rutinerade spelare med en läcker touch av talang och finess. Och så Ronaldo, givetvis. Portugiserna övertygade stort i VM-kvalet där man lyckades vinna nio matcher av tio möjliga, med målskillnaden 34-4. Visserligen bestod gruppen av mindre nationer som Andorra, Lättland och Färöarna, men det överskuggar inte faktumet att Portugal gått från klarhet till klarhet på senare år, där EM-guldet får ses som det ultimata kvittot på Fernando Santos utomordentliga arbete.

Portugal besitter en ruggigt stark offensiv med spelare som Ronaldo, Guedes, Andre Silva och Bernardo Silva för att nämna några spelare. Den förstnämnda behöver knappast någon introduktion. Vad gäller försvarsspelet så är jag desto mer tveksam, spelare som Bruno Alves och Pepe har kommit upp i åren och jag skulle lätt vilja påstå att defensiven idag är lagets största nackdel. Offensiven är å andra sidan väloljad och kapaciteten är enorm. Ska man ha någon som helst chans på medaljerna i VM så hänger det mesta på att offensiven sköter sitt, förväntar mig ett Portugal som kommer till den här matchen med en offensiv approach. Finns ingen chans att man släpper på gasen och låter spanjorerna göra det de är bäst på – totaldominera bollinnehavet och spela runt motståndarnas straffområde.

Målspelet maxas

Spanien känns ruggigt svårbedömda i dagsläget. Förbundskaptenen Lopetegui blev i dagarna klar som tränare för Real Madrid, något som väckte rejäla känslor inom det spanska fotbollsförbundet. Presidenten Rubiales tog beslutet att sparka sin förbundskapten, bara två dagar innan VM-premiären, med anledningen att han inte kunde acceptera ett sådant beteende. En rejäl bomb som briserade, minst sagt. Bara timmar senare kunde förbundet bekräfta att Real Madrid-legendaren Fernando Hierro tagit över som förbundskapten. 50-åringen har ett relativt “fattigt” CV som tränare, och ställs nu inför sin tveklöst svåraste utmaning som tränare på den stora scenen.

Den spanska truppen då, ja den är ruskigt vass. Turneringens kanske vassaste skulle jag vilja påstå. Erfarenhet kryddat med talang i stor mängd. Intressant är att Hierro gått ut i media och bekräftat att det inte blir några radikala förändringar med allt vad gäller truppen, laguttagningar och spelsätt. Efter att ha skördat stora framgångar mellan åren 2008-2012 har det gått desto sämre på senare år – läge för upprättelse här? Under kvalet övertygade spanjorerna stort, man lyckades vinna kvalgruppen i överlägsen stil med nio vinster av tio möjliga. Målskillnaden? 36-3. Urstarkt.

Båda lagen har sina styrkor i offensiven och det känns onekligen upplagt för en målrik historia. Fina målmöjligheter åt båda hållen i mina ögon. Båda lagen fullkomligt öste in mål i kvalet och det har man även gjort under landskamperna inför mästerskapet, faktum är att spanjorerna inte gått mållösa i någon av årets vänskapsmatcher, medan portugiserna hittat nätet i fem av sju matcher. Båda lagen har dock haft det svårt med försvarsspelet, något som definitivt talar för en målrik historia här.

Att båda lagen gör mål lockas till drygt dubbla krämen, men jag investerar istället i överspelet som i mina ögon ser riktigt fint ut med tanke på förutsättningarna. Ska vi säga 2-2 och delad pott i premiären?

Speltips: Över 1,5

Två lag med sina styrkor i offensiven gör upp under fredagskvällen. Bägge lagen fullkomligt öste in mål i VM-kvalet och årets landskamper vittnar om två offensivt starka lag, med två försvar som lämnar en hel del att önska. Överspelet givet på förhand!

  • Båda lagen har sina absoluta styrkor i det offensiva spelet; en offensivt präglad match är att vänta

  • Portugal besitter en ruggigt fin offensiv med spelare som Ronaldo, Andre Silva, Bernardo Silva och Goncalo Guedes

  • Portugal mäktade med 33 mål i kvalet medan Spanien mäktade med 36 mål

  • Spanien har gjort mål i 20 (!) raka matcher

  • Spanien har släppt in mål i fyra av de fem senaste matcherna

Över 1,5 finns att klippa till 1,45 gånger smeten hos Betsson – jag investerar hela fem units!

Rygga till 1.45 hos betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-15T02:09:37+00:0015 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok