Erik Norin|14 juni, 2023, 10:13

Jag väljer att spela på Tsitsipas i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tsitispas gjorde det bra på gräs förra säsongen.

  • Tsitsipas är i betydligt bättre form och är en nivå upp från Gasquet.

  • Tsitsipas forehand kommer vara mycket användbar för att sätta Gasquet i rörelse.

Behöver studsa tillbaka

Tsitsipas stod för en bra grand slam i Frankrike innan han i kvartsfinalen stötte på Carlos Alcaraz och fick utstå en av de större utklassningarna vi sett på länge när toppspelare mötte varandra. Här måste greken studsa tillbaka och jag tror nivåskillnaden blir avgörande till slut även om Gasquet inte ska underskattas. Tsitsipas gjorde en oväntat bra grässäsong förra året och har blivit mer allround under de senaste två säsongerna. I Wimbledon blev det stopp mot Kyrgios som sedan gick till final mot Djokovic. Vann före det också Mallorcas grästurnering och visade att han även kan vinna turneringar på sitt på förhand sämre underlag.

Tsitsipas kommer till den här matchen fräschare då hans ranking gör att han får stå över första rundan och han borde kunna utnyttja sin starka forehand till att sätta rejäl fart på bollen och göra det svårt för Gasquet att hänga med i svängarna. Överlag tycker jag också att klasskillnaden ska räcka för en 2-0-seger i det här mötet för greken, han ska vara numret högre och jag tror han klarar av att ladda om efter förlusten i Franska öppna, här vill han gå längre än andra rundan.

Still going strong

En del skadebekymmer med åren och en kropp som inte håller lika bra som tidigare gör att Richard Gasquet för tillfället är en spelare med hög högstanivå men också en skör sådan. Sätter Tsitsipas honom i stor rörelse här kommer han inte orka löpa linan ut och kommer då få svårt att hitta vägar att vinna matchen. Fransosens backhand är hans stora vapen och får han möjligheten att använda den mycket så är det hans väg in i matchen, men jag väljer att tro att hans motståndare går in för att diktera villkoren här.

Gasquet är verkligen inte dålig på gräs, men förra säsongen blev det endast tre matcher på underlaget och det kan vara något som ligger honom i fatet i en sån här match. Mot Eubanks i första rundan höll han sig dock borta rejält från unforced errors och det blir betydligt svårare att göra här, dels kommer greken slå betydligt mer utmanande bollar och kommer samtidigt inte bjuda på lika mycket som Eubanks gjorde.

tennis, atp 250
|
units: 2/5 - spelstopp: 11:00
Tsitsipas - Gasquet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.