Erik Norin|14 juni, 2024, 09:53

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Utsikten är tio poäng före Varberg i tabellen.

  • Utsikten är obesegrade på hemmaplan.

  • Varberg har inte vunnit en enda bortamatch på fem försök.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark hemmaform

Utsikten har på fem hemmamatcher den här säsongen ännu inte förlorat och man har också vid flera tillfället sett riktigt fina ut i sitt spel i jakten på avancemang till Allsvenskan. Hittills har man slagit Sundsvall, Skövde och Brage på hemmaplan där de två sistnämnda snarare tillhör toppskiktet av tabellen än bottenskiktet som lördagens motståndare Varberg. Oavgjorda resultat mot bland annat topplaget Öster visar att man verkligen utmanar de bästa lagen på hemmaplan och här tror jag man har som mål att diktera spelet rejält.

En duo sticker ut produktionsmässigt för Utsikten. Av lagets totalt 14 gjorda mål har duon Filip Trpcevski och Robin Book varit inblandade i tolv av dessa. Trpcevski leder interna skytteligan men det är mittfältsmotorn Book som verkligen steppat upp för sitt lag och varit inblandad som målskytt eller framspelare i hälften av lagets mål. Tror duon fortsätter prestera här, siffrorna är inte boostade av enskilda matcher utan man har kvaliteten att bidra varje match.

Hissen ner?

Att ta hissen ner till division ett har blivit ett fenomen som växt fram genom åren för lag i olika ligor som åker ner från högsta divisionen för att sedan inte mäkta med att stanna kvar i andradivisionen heller. Varberg håller här på att bli ett sådant exempel. Där det framförallt är en mycket bristande defensiv som gör att laget inte kan ta viktiga trepoängare. Hittills 18 insläppta mål, flest i hela ligan tillsammans med Örgryte på samma poäng.

Bortaspelet har inte heller det varit bra. Medan Utsikten är obesegrade på hemmaplan så har Varberg motsatta inte riktigt lika smickrande siffror på bortaplan, där man på fem försök inte fått sätta sig i bussen efter matchen med tre poäng i bagaget. Har svårt att se att det ska komma ett trendbrott här mot ett lag som verkligen har formen. Ser man till de fem senaste matcherna har man släppt in hela tio mål, ett snitt på två insläppta per match. Ett snitt som inte kommer räcka heller här.

fotboll, superettan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Utsikten - Varberg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.