Ny vecka och nya matcher i Allsvenskan. Vi beger oss till Sundsvall där hemmalaget gästas av Hammarby. En oerhört svagt GIF Sundsvall möter ett Hammarby med dåligt bortafacit. Jag tror på att stockholmarna löser detta, då tre poäng är väldigt viktiga för framtiden, men säkrar lite med ett målspel!

Match: GIF Sundsvall – Hammarby IF (Allsvenskan) | Speltips: Hammarby över 1.5 mål | Odds: @1.80 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hallenius saknas

GIF Sundsvall fortsätter kriga på utan Linus Hallenius som lämnade Sundsvall för utlandet. Man står just nu på 9 raka matcher utan vinst, ett facit som gör att laget inte kan befinna sig på annan plats än i botten. En fjortonde plats i Allsvenskan talar för hur GIF Sundsvall presterat det senaste och utan att vinna matcher så lyfter man inte därifrån. Det kan bli en tuff andra halva för laget som hade haft en betydligt större chans att säkra kontraktet med forne skyttekungen Hallenius. Men pengarna behövde komma in i Sundsvall, som inte alls har den bästa ekonomin. Efter att Hallenius lämnade laget har man experimenterat lite på anfallspositionen. När man mötte Göteborg senast så startade Peter Wilson längst upp, ett alternativ som jag tror står närmast till hands.

GIF Sundsvall möter under måndagen Hammarby på hemmaplan. Ett Hammarby som har en trist bortastatistik den här säsongen. GIF Sundsvall okej på hemmaplan om man jämför med den taskiga bortatabellen. Det var ett mycket svagt GIF Sundsvall mot IFK Göteborg, ett skadedrabbat, trött och tråkigt Sundsvall som inte alls hade mycket att komma med, trots att man lyckades göra ett mål i matchen. Det är en tuff tid för GIF Sundsvall, som får klara sig utan flera viktiga spelare här. Hammarby kommer ha god chans att bättra på sin bortaplansstatistik här och jag tror man i alla fall löser två mål framåt.

Trist bortastatistik

Hammarby – laget som dominerat hemma men haft betydligt svårare på bortaplan hittills under Allsvenskan. För att berätta detta ännu tydligare så förklarar jag det genom facit. Hammarby har bara vunnit en match på bortaplan den här säsongen och noteras för raden 1-2-4 på annan mark än Tele2 Arena. Laget har gjort 26 mål den här säsongen, BARA(!) sex av dessa har kommit på bortaplan. Det är lätt att tro att speltipset skall vara ett underspel eller liknande på stockholmslaget, men så är det inte. Hammarby har goda chanser att lösa två mål när man gästar ett uselt och formsvagt GIF Sundsvall under måndagen. Jag tror att de sex målen kommer bli åtminstone åtta.

Hammarby kommer ifrån en överkörning, där man totalt krossade Falkenberg på Tele2 Arena. Alexander Kacaniklic hade stor uppvisning när han noterades för 3 mål och 1 assist. Utöver det visade över Nikola Djurdjic och många andra spelare i Hammarby att formen är god. Detta var och är förhoppningsvis en trendbrytare för Hammarby som innan denna match hade tre raka förluster. Hammarby har gjort en fin säsong, iallafall på hemmaplan, hade man då varit lika starka på bortaplan under första halvan av säsongen så hade man legat på en bättre placering nu. Hammarby har under veckan tagit in två nya spelare, eller åtminstone en ny, då den andra varit i klubben tidigare. Aron Johannsson är klar, samt Richard Magyar som är tillbaka i Hammarby. Den förstnämnde kommer från Bundesliga och är ett mycket bra nyförvärv till den Allsvenska-klubben. Bägge kan spela mot GIF Sundsvall, då de varit med och tränat under veckan. Jag tror Hammarby lyckas skapa något här också, senaste vinsten var inget undantag. Hammarby skapar en bättre bortastatistik och blir att räkna med resten av säsongen!

Speltips: Hammarby över 1.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • GIF Sundsvall har ingen lysande form och tappet av Linus Hallenius är tydligt en mycket negativ effekt.

  • GIF Sundsvall har 9 raka matcher utan seger.

  • Hammarby löste spelet senast när man slog Falkenberg med hela 6-2.

  • Hammarby bättrade på sitt självförtroende senast och har en god chans att förlänga segersviten.

  • Trots lite gjorda mål på bortaplan, så tror jag att Hammarby löser minst två här. Mycket på grund av att många nyckelspelare är formstarka efter matchen senast, och för att GIF Sundsvall helt saknar glöden just nu.

Högst odds hittade jag 14/7 kl 10:00 hos Bet365 som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.