HIF vänder hem till Olympia för sin första hemmamatch sen uppehållet och även med Henrik Larsson som tränare, man ställs mot ett Sirius som har blandat och gett väldigt mycket under säsongen. En seger för Helsingborg är vad jag tror och vi garderar oss genom att få pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Match: Helsingborg – Sirius (Allsvenskan) | Speltips: Helsingborg DNB | Odds: @1.46 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ikonen tillbaka på bänken

Tillbaka på HIF bänken finner vi ett välbekant namn i Henrik Larsson vars uppgift är att rädda kvar laget i Allsvenskan. Sedan han tog över efter Per-Ola Ljung har HIF tagit tre poäng mot Örebro på bortaplan i Henkes första match tillbaka och spelet såg väldigt bra ut dessutom. Matchen efter spelades också på bortaplan, den här gången mot Elfsborg och HIF dominerade stora delar av matchen och var nära att ta med sig alla tre poäng hem till Helsingborg innan Simon Olsson fick en turlig träff som oturligt studsade in bakom Kalle Joelsson och nu tror jag att helsingborgarna löser ytterligare poäng i den här matchen.

Helsingborg tog steget upp från Superettan i fjor och sett till hur säsongen sett ut hittills så råder en oviss framtid för laget. Efter en kanon start med sju av nio möjliga poäng mot Norrköping, Häcken och Hammarby så har det gått lite tuffare. Men nu känns det som det blåser mer positiva vindar och med ikonen Henrik Larsson på bänken ännu en gång i samband med att han fått en så bra start så tror jag dem kommer rida på den här vågen ett tag till.

Vinst som gäller

Sedan Henke satte sin fot på bänken igen så har laget som sagt vunnit mot Örebro och i den andra matchen med Henke vid rodret så löste Elfsborg ett kryss mot Elfsborg i Borås. Nu väntar Sirius hemma på Olympia i en match som betyder oerhört mycket för vart säsongen är påväg, löser man tre poäng här så har man gjort ett ryck ifrån bottenstriden.

Sirius har den här säsongen vunnit tre av sex matcher på bortaplan och tagit poäng i ytterligare en. Det innebär att man bara spelat två matcher utan att tagit en poäng såhär lång av sex möjliga försök. Efter uppehållet så löste Sirius överraskande nog en vinst mot Norrköping på Östgötaporten efter ett sent avgörande men det syntes tydligt att “Peking” fortfarande hade semester och hade matchen spelats idag så hade resultatet inte slutat i favör för Sirius. Senast spelade man 1-1 hemma mot Östersund.

Speltips: Helsingborg DNB

Jag väljer att spela Helsingborg DNB. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Innan förlusten mot AIK så hade HIF en förlustfri svit på Olympia som hade varat i över ett år.

  • HIF har under säsongen bjudit på otroligt bra prestationer på Olympia mot lag som Norrköping, Hammarby, Djurgården och Malmö.

  • Positiva vindar blåser över HIF med Henke vid rodret, laget har stått för två otroligt bra prestationer på bortaplan och skulle haft med sig sex poäng istället för fyra.

  • HIF har bara förlorat två matcher på hemmaplan den här säsongen.

Högst odds hittade jag 14/7 kl 13:30 hos Unibet som ger 1.46. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.