Söndagsmatcher i Allsvenskan och i Småland ser vi två lag som är duktiga att göra mål ställas mot varandra i en match som betyder mycket. Båda lagen är i behov av tre poäng om man ska hänga på i toppstriden och kampen om europaplatser på ett så bra sätt som möjligt. Djurgården har tre poäng upp, hemmalaget Kalmar fyra. Samtidigt spelar trean Norrköping en tuff match mot Häcken och kan mycket väl tappa poäng mot laget från Hisingen. Vi riktar blickarna mot att båda lagen vill gå framåt i den matchen och också hittar nätet.

Match: Kalmar – Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @2.05 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 13:59

Stor överraskning

Inte många hade Kalmar i den övre delen av tabellen när experttipsen lades inför säsongen. Men man har gjort det fantastiskt bra och har med ett kollektiv vunnit flertalet matcher. Offensivt visar man prov på ett anfallsspel med många olika idéer och lösningar för att luckra upp motståndarnas försvarslinje. Hittills har man gjort ett mål eller mer i alla matcher utom premiären borta mot Häcken som slutade i förlust 1-0. Positivt för vårt spel är också att man löst blgm-linan i fyra av sina senaste fem matcher där man höll nollan mot jumbon Sirius. Nu kommer anfallsskickliga Djurgården på besök och det talar för att Kalmar släpper minst ett mål bakåt i den här matchen.

Mycket av Kalmars succé handlar som nämnt om det breda kollektivet, man har ingen tydlig målskytt som står för majoriteten av målen utan i stort sett hela startelvan bidrar på sitt sätt och man har många olika målskyttar under årets säsong. Stommen består av Viktor Elm, Melker Hallberg, Romarinho och Måns Söderqvist som alla är bra Allsvenska spelare och visat att man kan producera på den här nivån tidigare. Detta blandas upp med intressanta unga namn som Melker Hallbergs lillebror Herman och forwarden Nils Fröling som båda varit friska fläktar i årets Kalmar.

Bra form innan VM

Djurgården avslutade vårsäsongen med fyra raka segrar i övertygande still mot Sirius, Göteborg, Örebro och Dalkurd. Första matchen efter uppehållet slutade med oavgjort 1-1 mot toppkonkurrenten Norrköping och Djurgården kommer till Småland med bra känsla och självförtroende med en stor förhoppning om tre poäng. Allting vände för Djurgården efter finalsegern mot Malmö i Svenska cupen, sedan dess har man gjort mål i alla matcher och löst vårt spel i tre av de fem senaste. Totalt under säsongen har man också precis som Kalmar sällan gått ur en match utan att göra mål, man är dock inte lika bra som smålänningarna utan har fått lämna mötena med AIK, BP och Malmö på bortaplan utan att göra mål.

Ser man spelarmässigt så finns mycket kvalité i Djurgården. Längst fram huserar en av ligans bästa spelare Kerim Mrabti. Anfallaren har hittills gjort tre mål under årets säsong men är framförallt viktig för Djurgårdens uppspel och ger en dimension extra till anfallsspelet. Han var frånvarande i sex matcher för Djurgården på grund av skada, under den perioden förlorade Djurgården fyra matcher av sex. Vilket i nuläget är lagets enda förluster under säsongen, något som visar hur viktig Mrabti är. I övrig finns god kvalité i Haris Radetinac, som stod för ett mycket vackert mål mot Norrköping, och även i Jonathan Ring som skapar mycket från sin kant. På fasta situationer är man också skickliga och i luftrummet finns faror för motståndarn i både Marcus Danielsson och Jacob Une Larsson.

Speltips: Båda lagen gör mål

Båda lagens kollektiv och bra anfallsspel gör att jag tror vi får se mål framåt här. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Kalmar har bara gått mållösa från en match den här säsongen.

  • Djurgården har endast gått mållösa från tre matcher den här säsongen.

  • Djurgården har fantastisk form och har verkligen hittat anfallsspelet senaste matcherna.

  • Båda lagen har bra kollektiv där många olika spelare bidrar offensivt.

  • Ser man till lagens senaste matcher har de löst spelet i tre respektive fyra matcher.

Bethard ger över 2 i odds, vilket måste utnyttjas! Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 2.05 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.