Måndagen bjuder på ett möte i den norska Eliteseriens nedre del av tabellen. Matchen är inte den mest frejdiga för ögat, men här kan linor sannerligen synas. Mål bjuds det sällan på när Stabaek spelar och likadant är det för Sarpsborg. Dessa drabbas samman och vi lirar på under 3,0 mål i matchen!

Match: Stabaek – Sarpsborg 08 (Eliteserien) | Speltips: Under 3,0 mål | Odds: @1.425 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spelet sitter i fem raka på hemmaplan

Sedan tidigare har klubben ett visst antal titlar i troféskåpet, bland annat två cuptitlar från vinster i den inhemska cupen. En viss svensk, och senare tv-profil, är lagets bäste målskytt genom tiderna. Det är ingen mindre än Daniel Nannskog. Anfallaren bjöd på många läckerbitar och bombade in hela 118 mål under fem säsonger i den norska klubben. I år har man varken haft någon sådan målskytt eller på något sätt plockat ett stort antal poäng. Jan Jönsson rattar skeppet på Nadderud Stadion och har inte riktigt fått till det. Tränaren, som har svenska klubbar på sitt CV, har endast lyckats få ihop 14 poäng på 13 matcher. Laget har svårt att få till några 3-poängare och är nu segerlösa i fyra raka matcher på hemmaplan.

Som tidigare nämnt har laget endast lyckats få ihop ett fåtal poäng. Det går hand i hand med att man knappast producerar ett stort antal mål framåt. De har 10 gjorda mål och 16 insläppta, sedan säsongen drog igång. De har svårt att överhuvudtaget få till ett spel, mycket på grund av oförmågan att fördela passningar. Laget har en passningsprocent på 66 %, vilket är under all kritik. De äger sällan bollen under sina matcher, har ett snitt på 42 % i bollinnehav denna säsong. Till detta har de ett snitt på 2,8 skott på mål per match. Snittet är inte bara lågt, utan till och med lägst i hela serien. Spelet under 3,0 mål har suttit i fem raka hemmamatcher. Stabaeks man i anfallet är Franck Boli, med fem mål på kontot denna säsong. Vi får hoppas att Sarpsborg har god koll på honom och att han har en dålig dag på jobbet.

Snittar 0,9 gjorda mål per match

Geir Bakke är mannen bakom Sarpsborg 08 denna säsong. Huvudtränaren har rattat klubben sedan år 2015 och tog de hela vägen till Europa League-spel under säsongen 18/19. Faktum är att de hamnade i samma grupp som Malmö FF och hade en helt okej vistelse i turneringen. En spännande notering är att huvudtränaren faktiskt har ett förflutet hos måndagens motståndare. Högerbacken tillbringade tre säsonger i Stabaek, innan knäproblemen kom i vägen för honom. Den tidigare försvararen har, utifrån sin position och sina egenskaper som spelare, säkerligen försökt implementera sitt tänk hos sina mannar.

Det har minst sagt gått sådär. Trots fina insatser föregående säsong, med spel i Europa och annat, ser denna säsong inte ljus ut. Laget ligger näst sist i tabellen och har endast plockat ihop 12 poäng på 13 matcher. Sällan ramlar det in någon vinst, eller överhuvudtaget någon poäng – inte minst på bortaplan, var man ännu inte fått med sig en seger.

Sarpsborg har 12 gjorda och 16 insläppta mål denna säsong. Målsnittet hamnar på 0,9 gjorda mål, endast bättre än ett enda lag – Stabaek, måndagens motstånd. Spelet under 3,0 mål har suttit i Sarpsborgs fyra senaste bortamatcher. Likt Stabaek har man en usel passningsprocent, dock snäppet bättre på 68 %. Sarpsborg har inte riktigt någon skärpa framför mål, trots att man skapar chanser. Laget har ett snitt på 5 skott på mål per match, men sällan går de hela vägen i mål. Detta har gjort att målproduktionen hållits nere och att poängen sällan ramlar in. Till matchen saknar man försvararen Jorgen Horn, samtidigt som mittfältarna Bjorn Utvik och Gaute Vetti är tveksamma till spel. Avbräcken talar inte direkt för att statistiken eller att skärpan framför mål förbättras.

Speltips: Under 3,0 mål i matchen.

Jag väljer att spela på att det blir under 3,0 mål i matchen. Spelet innebär vinst vid 0, 1 eller 2 mål i matchen, pengarna tillbaka vid 3 mål samt förlust vid minst 4 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Stabaeks fem senaste hemmamatcher.

  • Spelet har suttit i Sarpsborgs fyra senaste bortamatcher.

  • Stabaek har ett snitt på 0,8 gjorda mål per match och Sarpsborgs dito hamnar på 0,9. Med det är lagen de två sämst producerande i hela serien.

  • Lagen har en väldigt låg passningsprocent i sina matcher. Sällan får de till ett spel och misstagen är många. Räkna med en match med låg kvalité, där bollarna far och flyger till höger och vänster.

  • Stabaek har ett snitt på 2,8 skott på mål per match, vilket är sämst i serien. Samtidigt har Sarpsborg en otroligt dålig skärpa framför mål, då man i snitt har 5 skott på mål per match, men endast 12 gånger har man upplevt nätrassel.

Högst odds hittade jag 14/7 kl 12:00 hos Bet365 som ger 1.425. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.