Jag väljer att spela på att Atletico Madrid vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel.

  • Atletico Madrid har startat säsongen starkt och kliver in i matchen med ett högt självförtroende.

  • Porto har bara en vinst på det tre senaste matcherna.

  • Atletico Madrid är obesegrade hittills denna säsongen.

  • I denna gruppen gäller det framförallt att vinna sina hemmamatcher.

  • Atletico Madrid har det starkare laget i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid vinner matchen hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ambitionerna högt ställda

Atletico Madrid kliver in i denna säsongens Champions League spel med ambitionen att gå hela vägen. Det spanska mästarna åkte ut redan i åttondelsfinalen förra säsongen mot Chelsea som sedan vann turneringen. Gruppen man har hamnat i kallas på förhand ”dödens grupp” där alla lagen har ambitioner att nå slutspel. Atletico Madrid har inlett säsongen på ett starkt sätt och är ännu obesegrade efter fyra spelade matcher. Senast avgjorde man med ett mål i 96e minuten mot Espanyol. Thomas Lemar stod för segermålet i matchen, han har varit en av Atelticos absolut bästa spelare i inledningen av säsongen.

Porto åker till Spanien med en enorm erfarenhet av spel ute i Europa. Porto lyckas nästintill alltid avancera till slutspelet av turneringen. Det ska vi inte utesluta att man gör även denna gången, trots den tuffa gruppen man har hamnat i. Porto har mer eller mindre samma lag som gick till kvartsfinal av förra årets upplaga av Champions League. Likt Atletico Madrid fick även portugiserna tillslut se sig besegrade av Chelsea. I ligan är man ännu obesegrad efter fem spelade matcher. Porto har dock kryssat i två av dessa matcherna vilket man inte är helt nöjda med.

Viktiga poäng på spel

I gruppen hittar vi även lag som Liverpool och Milan vilket gör varje match extra viktig. På förhand ser många Liverpool och Atletico Madrid som favoriter i gruppen. Jag förväntar mig dock en batalj hela vägen, där i slutändan alla lag kan ta sig vidare. Lagen har inte råd att tappa för många poäng om avancemang ska bli en verklighet. Hemmaspelet kommer framförallt bli viktig och det är där man ska ta sina poäng. 

Atletico Madrid seglar därför upp som klara favoriter för mig i detta mötet. Spanjorerna har det bättre laget och jag tror Porto kommer få det tufft på Wanda Metropolitano. Atletico Madrid har även visat sig starka i inledning på säsongen. Porto spelade en enormt tuff match hemma i Portugal under helgen mot rivalen Sporting Lissabon. Frågan är hur mycket energi den matchen krävde och man orkar med tuffa 90 minuter mot Atletico. Jag synar därför att Atletico Madrid drar längsta strået i detta mötet och vinner matchen.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Porto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.