SHL premiär i Göteborg är alltid något extra och vi kommer garanterat få en publikfest med över 10000 besökare när Djurgården besöker Scandinavium. Djurgården tippas högre än Frölunda av många och jag tror mig därför ha hittat ett målspel som lyser av potential.

Match: Frölunda – Djurgården (SHL) | Speltips: Djurgården över 1,5 mål | Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelbolag: Betsson| Spelstopp: 15:14

Svårbedömd trupp

Frölunda är ett av de lagen som experterna har haft svårast att bedöma vad man tror de slutar på för placering. Vissa menar att man är med och strider i toppen, vissa menar att man får svårt att nå slutspel men de allra flest tror nog ändå att man slutar kring 5-6-plats och på så sätt når en direktplats till slutspel. I en hemmapremiär mot Djurgården ska man såklart inte underskattas, premiäromgångens finaste match i min mening och jag tror vi kommer få se en väldig fart när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson ställs mot varandra på tränarposterna. Samma filosofi där det handlar om att trötta ut motståndaren med bra fart på skridskorna under hela matchen i alla delar av banan. Ser man till Frölundas hemmafacit från förra säsongen hade man redan då svårt att hålla tätt. I 18/26 hemmamatcher löste sig spelet och i båda matcherna mot Djurgården i Scandinavium så löste Djurgården spelet.

Ser man spelarmässigt så har också frågetecken ställts till Frölundas målvaktssida och backsida under försäsongen. Målvaktssidan med Johan Gustafsson och Johan Mattsson var inte tillräckligt bra förra säsongen och måste höja sig om man ska fira framgångar i Göteborg. Jag tycker en ny målvakt hade varit på sin plats, det är för tunt på den positionen. Även backsidan är också den ganska anonym. Chay Genoway heter spetsförvärvet och han kommer att vara bra, men i övrigt är det mer spelarförlusterna som sticker ut. Adam Almqvist, Rasmus Dahlin och John Nyberg har alla lämnat och ersatts av Viktor Ekbom, Anders Grönlund och Gustav Lindström. Spelare som inte håller tillräcklig klass sett till vad man är tänkt att ersätta. Försvaret är således försvagat samtidigt som Djurgården har förstärkt anfallssidan och det talar för att vårt spel ska kunna hitta rätt i den här matchen.

Tippat topplag

Djurgården har istället experterna haft lättare för att tippa var man slutar när seriens summeras i vår. Djurgården kommer att vara ett topplag menar alla och jag är benägen att hålla med experterna. Robert Ohlsson har verkligen fått ordning på laget och hans spelidé genomlyser agerandet hos alla spelare över hela banan. Ser man till Djurgårdens bortafacit under hela förra säsongen är det otroligt att det ges över 1.40 i odds för det här spelet. Man gör två mål eller fler i 20 av 26 matcher på bortaplan säsongen 17/18 och ställs nu alltså dessutom mot ett lag man slog båda gångerna på bortaplan ifjol och som dessutom släppte in två mål eller fler i hela 18 hemmamatcher. Djurgården har alla förutsättningar att lösa det här spelet och jag tror verkligen att man gör det när Frölunda ställer ett försvar med mycket nyförvärv och sämre kvalitet än förra säsongen.

Spelarmässigt talar det än mer för målproduktion från Djurgårdens sida. På forwardssidan har man tagit in starka nyförvärv som Dick Axelsson, Jakob Josefsson och Jakob Lilja och när serien börjar så ställer man troligen tre kedjor som kan alla producera mycket mål framåt, väldigt imponerande bygge på forwardssidan. I Djurgårdens powerplay, som förra säsongen var stundtals bedrövligt, ska man heller inte underskatta betydelsen av att Linus Hultström finns med från starten av säsongen. Hultströms bästa kvaliteter finns offensivt och hans direktskott och spelsinne tillhör ligans vassaste. Blir som sagt en viktig kugge i powerplay där Djurgården måste prestera och där spelarmaterial finns för att ha ett powerplay som gör mål i 20% av fallen.

Speltips: Djurgården gör över 1,5 mål vinner matchen

Djurgården är ett lag med en fantastisk offensiv och jag tror därför att man som lag gör över 1,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Frölunda släppte in två mål eller fler i 18 av 26 hemmamatcher förra säsongen.

  • Frölunda släppte in två mål eller fler i 18 av 26 hemmamatcher förra säsongen.

  • Djurgården vann båda bortamatcherna mot Frölunda förra säsongen.

  • Frölunda har tappat flertalet viktiga backar och inte ersatt med lika starka namn.

  • Djurgården har förstärkt offensiven ytterligare med namn som Dick Axelsson, Jakob Lilja och Jakob Josefsson.

  • Frölundas målvaktssida var inte bra under förra säsongen och är ett frågetecken även i år.

Betsson ger oss 1.44 för spelet. Jag synar med 4/5 units!

Rygga till 1.44 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.