En tuff uppgift väntar Genoa under söndagen. Laget tar emot målglada Atalanta hemma på Luigi Ferraris, vi klickar i ett målspel på bortalaget!

Match: Genoa – Atalanta (Serie A) | Speltips: Atalanta över 1.5 mål | Odds: @1.76 | Units: 2/5 | Spelstopp: 12:30

Rygga till 1.76 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Marginalen på sin sida

Genua är en hamnstad belägen vid medelhavskusten i nordvästra Italien. I staden hittas fotbollsklubben Genoa CFC som är Italiens äldsta fotbollsklubb, den grundades den 7 september 1893. Klubben vann det första italienska mästerskapet som arrangerades år 1898 och var en storklubb fram till det första världskriget. Genoa spelar sedan säsongen 2011/2012 i den italienska högsta ligan, Serie A.

Ligan har precis börjat och lagen har endast hunnit spela två matcher. Genoa klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen. De slutade på en sjuttondeplats med 38 inspelade poäng. Exakt lika många poäng som konkurrenten Empoli som åkte ner i Serie B. Genoa säkrade kontraktet genom en bättre målskillnad med endast ett ynka mål. Men Genoas spelartrupp ser starkare ut det här året, laget har bland annat fått in Inter-talangen Andrea Pinamonti och mittfältaren Lasse Schöne. På deras två inledande ligamatcher har Genoa släppt in fyra mål. Under söndagen står laget inför en tuff uppgift, det är nämligen målfarliga Atalanta som kommer på besök!

Öser in mål

Bortalaget Atalanta innehar favoritskapet inför söndagens match, trots en ganska fin start ifrån Genoa. Atalanta öste in mål ifjol när de lade vantarna på en fin tredjeplacering. Klubben gjorde flest mål i hela ligan förra säsongen, mer än storklubbarna Napoli, Inter och mästarna Juventus. Mycket var tack vare trion Zapata, Gomez och Ilcic. Klubben gjorde alltså hela 77 mål på deras 38 ligamatcher, vilket ger ett snitt på grymma 2,02 mål/match under hela ligasäsongen.

Atalantas anfallare Duvan Zapata var stekhet ifjol. Colombianen gjorde hela 23 ligamål och sju assist. Det var endast Sampdoria-spelaren Fabio Quagliarella som lyckades göra fler mål än Zapata. Den 189 cm långe spelaren har även presenterat sig i målprotokollet den här säsongen. Efter två spelade matcher har Zapata redan hittat nätet två gånger. De har löst spelet i sju av deras åtta senaste ligamatcher. Tränaren Gian Piero Gasperini är även fått en förstärkning i offensiven inför säsongen, vid namn Luis Muriel. Den vindsnabbe anfallare kommer senast ifrån Sevilla, och har redan presenterat sig i Atalanta tröjan med två nya mål på Serie A-kontot. Muriel har koll på ligan sedan tidigare när han spelat för en rad olika klubbar i Italien. Atalanta har visat sig vara en svårstoppad målmaskin, men laget har även en tendens att släppa in mycket mål också. Mot Genoa har spelet suttit i fem av deras sex senaste inbördes möten. Vi tror med Zapata i spetsen, så löser laget målspelet under söndagen!

Speltips: Atalanta över 1.5 mål

Jag väljer att spela på Atalanta över 1.5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fem av deras sex senaste inbördes möten.

  • Atalanta har löst spelet i sju av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Genoa har släppt in fyra mål på deras två ligamatcher.

  • Atalanta gjorde flest mål i hela ligan förra säsongen.

  • Atalantas anfallare Duvan Zapata är stekhet framför målet. Han stod för hela 23 mål förra säsongen.

Högst odds hittade jag 13/9 kl 13:39 hos Unibet som ger 1.76. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.76 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.