Det är äntligen dags för Hockeyettan att göra comeback. Här hittar vi inga sköna loger, restauranghyllor eller flådiga mediakuber. SHL i all ära men Hockeyettan är en underskattad liga med bra hockeyspelare och en stor passion för sporten. Vi riktar blickarna mot Halmstad under söndagen dit Vimmerby kommer på besök.

Match: Halmstad – Vimmerby (Hockeyettan södra) | Speltips: 2 | Odds: @1.74 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:00

Rygga till 1.74 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stora skillnader mellan lagen i fjol

Vimmerby har varit ett stabilt topplag i Hockeyettan sedan flera år tillbaka. Smålänningarna har aspirerat gång på gång för en plats i Kvalserien och förra säsongen var det återigen nära när man föll mot Kristianstad i playoff 3, sista kvalomgången innan Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Inför den här säsongen har man en stark trupp igen men faktum är att man blivit rejält brandskattade på sina bästa spelare. Måns Carlsson (Mora), Hampus Harlestam (Oskarshamn) och Pontus Näsén (Oskarshamn) har alla lämnat för spel i högre ligor och då har jag bara nämnt ett fåtal. Dessutom har skicklige tränaren Phil Horsky lämnat. Tidigare Färjestadsspelaren Peter Nordström har tagit över rodret istället och det får anses som en vettig ersättare.

Halmstad däremot hade en minst sagt trevande säsong i fjol där man var nära att åka ur Hockeyettan södra. Säsongen räddades upp i Kvalserien där man spelade sig kvar genom att hamna etta. Nu väntar en ny säsong för hallänningarna som haft stora problem senaste säsongerna. Om man lyckas bättre den här säsongen återstår att se men i en sån tuff serie som Hockeyettan södra är det svårt, trots att du får en bra utväxling på spelare. Truppen då inför den här säsongen, Martin Pärna återvänder till klubben efter kortare sejourer i både Mariestad och Vimmerby. Senast Pärna spelade i klubben gjorde han 49 poäng på 33 matcher så det är garanterat en stjärnspelare om han hittar tillbaka till sin tidigare form. I övrigt har man även värvat tidigare Rögletalangen, Sebastian Åkesson från Vimmerby. Ser man över resten av truppen är den oerhört svag jämfört med sina seriekollegor.

Haft det tufft i inbördes möten

Här tror jag att Vimmerby vill gå ut direkt och visa vilka som ska styra matchen. Kvalitétsskillnaden mellan lagen är så pass stor och ska Vimmerby ha chans på Allettan till att börja med så är det här en match som man ska vinna. Halmstad kan inte heller inbjuda till något trång och obekväm hall utan spelar sina matcher i rymliga Halmstad Arena med en kapacitet på 4000 åskådare, förra året hade man ett publiksnitt på 580 personer. Därmed kan Vimmerby gå ut under söndagen och inte känna någon oro över att ha en premiärentusiastisk flåsande publik i nacken. Det som kan störa Vimmerby är det faktum att det är första tävlingsmatchen för säsongen. Det är en resa som ska göras och lag kommer att göra misstag på vägen.  

En premiärmatch är alltid en premiärmatch men matchen bör gå i Vimmerbys tecken, helt klart, man har en betydligt bättre trupp och siktar högre än motståndet för dagen. Vimmerby har även haft ett rejält övertag på Halmstad senaste säsongerna. Senaste åtta matcherna mellan lagen har Halmstad endast vunnit en match vilket visar vilket övertag Vimmerby har haft senaste åren. 1.74 för en seger på bortalaget är väldigt bra.

Speltips: 2

Jag väljer att spela på att Vimmerby vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vimmerby har en stark trupp och satsar mot Allettan

  • Halmstad är tippade i botten och lär få det svårt den här säsongen

  • Vimmerby har sju vinster senaste åtta matcherna lagen emellan

  • I en tajt serie är det här poäng som Vimmerby måste ta

  • Skillnaden i kvalité mellan lagen är stor

Högst odds hittade jag 10/9 kl 22:00 hos Unibet som ger 1.74. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.74 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.