Under söndagen tar Hammarby emot Göteborg på Tele2 arena. Toppmöte där hemmalaget kliver in som klara favoriter hos bolagen, jag tror att matchen är öppnare än så!

Match: Hammarby – Göteborg (Allsvenskan) | Speltips: Göteborg över 1.5 mål | Odds: @3.00 | Units: 1/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 3.00 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nyckelspelare kommer inte till spel 

Hammarby har varit ett av allsvenskans formstarkaste lag under sommaren. Inför förra omgången (förlust mot Norrköping) hade laget nio raka matcher utan förlust. I åtta av matcherna i den förlustfria sviten tog man även samtliga tre poäng. Hammarbys styrka har främst varit i offensiven. Man har i en del matcher släppt in ett eller fler mål men lyckats vinna för att man gjort så många själv. Efter förlusten senast ska det bli intressant och se om Hammarby lyckas studsa tillbaka. Det var länge sedan laget gick in till en match med förlust i ryggen. Förlusten senast gör även att man kommer in till matchen med stor press att vinna. Tar man inte alla tre poäng mot Göteborg kommer det bli svårt för klubben att knipa en Europaplats. 

Med endast sekunder kvar av matchen senast drog Nikola Djurdjic på sig sitt andra gula kort för kvällen. Två gula kort, utvisning och därmed avstängd mot Göteborg. Tungt tapp för Hammarby som får spela utan en av lagets bästa poängspelare. I år har anfallaren stått för nio mål och fem assist. Trots att Djurdjic är anfallare tror jag detta kommer påverka Hammarbys försvar en del. För det första så kommer man få försvara mer om man inte lyckas etablera ett lika bra anfallsspel samt så är Djurdjic en spelare som kämpar hårt, kan falla ner i banan samt vinner mycket närkamper. Förutom avstängningen på Djurdjic är David Fällman, Darijan Bojanic, Alexander Kacaniklic och Rickard Magyar tveksamma till spel. En del av dessa kommer komma till spel men en som enligt rapporterna helt klart missar matchen är Fällman. Det är kanske den viktigaste spelaren för Hammarby på egen planhalva.

Tre raka segrar i allsvenskan

Inför säsongen var det få som hade förväntningar på att Göteborg skulle vara ett topplag. Efter 22 spelade omgångar har man motbevisat många kritiker och placerar sig just nu på en sjätte plats med chans på spel i Europa nästa år. Imponerande resa av Göteborg som lagt mycket av grunden i laget med egna produkter. Under hela säsongen har Blåvitt lite gått under radarn och inte haft särskilt stor press att vinna. Nu tycker jag dock att de borde ha stor press. Man är endast tre poäng bakom Malmö på den sista Europaplatsen och man har alla möjligheter att komma ikapp. Den första och kanske helt avgörande delen för att hamna topp 3 är att vinna mot Hammarby. 

Göteborg kommer in till matchen med tre raka segrar i allsvenskan. Förutom de tre segrarna har man även hunnit med att vinna över Astrio i svenska cupen. Blåvitt känns som ett väldigt komplett lag som arbetar hårt. Någonting som sticker ut förutom kollektivet är spelarna på de offensiva positionerna. Det finns flera poängspelare: Tobias Sana, Hosam Aiesh, Giorgi Kharashvili och Robin Söder. Jag tycker man har alla förutsättningar att göra en riktigt bra match mot Hammarby.

Speltips: Göteborg över 1.5 mål

Jag väljer att spela på att Göteborg gör över 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Göteborgs senaste fyra matcher.

  • Hammarby släppte in två mål i deras senaste match.

  • Hammarby är de topplag i allsvenskan som släppt in flest mål, 30 stycken.

  • Robin Söder är i glödhet form och mot Kalmar stod han för tre mål och en assist.

  • Nikola Djurdjic är avstängd för Hammarby.

  • Det finns flera spelare i Hammarby som är tveksamma till spel.

Högst odds hittade jag 14/9 kl 12:00 hos Bet365 som ger 3.00. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 3.00 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.