Dagen är äntligen kommen, SHL har premiär och hockeyfans runt om i landet är beredda på att slitas mellan hopp och förtvivlan under en åttamånadersperiod. Vi går ut hårt och hittar ett maxspel direkt i premiären!

Match: Linköping – Timår (SHL) | Speltips: 1 | Odds: @1.64 | Units: 5/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 15:14

Siktar mot bättre placering än 17/18

Linköping är ett lag som är svårtippat den här säsongen, förra säsongen imponerade man stundtals medan man stundtals inte alls kom upp i den nivå som man önskat över hela säsongen. Till sist slutade man på en niondeplats där man hade en bit upp till slutspelsplats. Vad som dock ska nämnas är Linköpings facit mot nykomlingen Mora, där man vann samtliga matcher mot dalalaget. En bedrift som inte många lag lyckades med utan där nästan alla tappade någon poäng. Linköping hade bra fokus mot Mora över hela säsongen och när man nu ställs mot årets nykomling Timrå redan i premiären så behövs inget extra pepptalk utan fokus kommer finnas där för östgötarna och jag tror man gör processen kort med Timrå.

Spelarmässigt har man också en prestigevärvning med sig från silly season. Broc Little är tillbaka i svensk ishockey och kommer att göra poäng, det är garanti. Han kommer finnas i alla spelformer och mot Timrås backuppsättning som inte ser helt balanserad ut tror jag han kommer hitta ytor att leverera från. I övrigt finns också god offensiv kvalitet i spelare som Derek Roy och Nick Sörensen. Man har förutom Little också plockat in två lite mer oprövade kort i James Wright och Joe Whitney, spetsegenskaperna finns där och kan nye coachen Tommy Jonsson få transatlanterna att producera har Linköping en härlig säsong med en frejdig offensiv till mötes. I powerplay kommer Chad Billins fortsätta att bomba skott och jag tror inte Timrås defensiv orkar i 60 minuter mot ett Linköping som kommer föra spelet.

Tuff säsong till mötes

Ändå sedan Karlskrona gick upp och det nya kvalsystemet presenterades har nykomlingarna haft det tufft i SHL där topplagen i ligan har en annan ekonomi att springa ifrån lagen längre ner i tabellen. Det syns framförallt på spelarmaterial där en nykomling inte kan konkurrera om de bästa spelarna och där man istället måste värva smart och hitta guldkorn som är okända inom svensk hockey. Timrå är inget undantag här och jag tror att man får det väldigt tufft den här säsongen. På forwardssidan har en del intressanta värvningar gjorts och på målvaktssidan heter prestigevärvningen Niklas Svedberg. Håller dock rakt av allsvensk klass och David Printz och Andreas Falk som är de enda med SHL-rutin är inga backar som skrämmer någon. Från allsvenskan kommer också Johannes Kinnvall, Oskar Drugge och Marcus Hardegård som kanske mer har offensiva kvaliteter och där Drugge har haft stora problem i egen zon även på allsvensk nivå. I och med att Linköpings styrkor finns offensivt så passar inte riktigt motståndet för Timrå i min mening, här ska Linköping vara starkare.

Farliga för vårt spel är dock duon Mattias Guter och Ludwig Rensfeldt som offensivt är bra värvningar och som kan skapa chanser mot vilket lag som helst i ligan. Kräver dock att backsidan gör sitt och där finns som sagt ett stort frågetecken från min sida. I och med Timrås offensiva kvaliteter lutar jag mer åt att man snarare förlorar med 5-3 än 2-1 under säsongen som stundar, men där jag har svårt och se hur backsidan ska kunna vinna mer än 12-13 matcher för laget. Den är helt enkelt för dålig och spetsen kanske hade behövts värvats där snarare än på forwardssidan. Nu får backar som Hampus Larsson och Andreas Falk dra ett tungt lass och det är Larsson van med från allsvenskan medan Falk aldrig varit topp två-back under sin tid i SHL. Inga säkra kort med andra ord.

Speltips: Linköping vinner matchen

Linköpings lag är starkare och man har dessutom hemmaplan i premiären. Mitt spel är rak etta på Linköping och här är några anledningar till varför jag tror man vinner:

  • Linköping är tippade högre än Timrå och har fördel av hemmaplan i matchen.

  • Timrå har en svag backsida.

  • Linköping hade väldigt lätt för förra säsongens nykomling Mora och vann samtliga matcher mot dalalaget.

  • Broc Little är tillbaka i Linköping och kommer vara tungan på vågen i många matcher.

  • Linköpings trupp är spetsigare och bredare, med hemmapubliken i ryggen ska det räcka långt.

Betsson ger oss hela 1.64 för spelet. MAXSPEL var det här!

Rygga till 1.64 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.