Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool är klasser bättre än Milan.

  • Liverpool har en stark trupp att ställa på banan.

  • Liverpool har vunnit tre av fyra matcher den här säsongen. Obesegrade.

  • Milan saknar Zlatan Ibrahimovic.

  • Milan har sett lovande ut under säsongsinledningen, men Liverpool är ytterligare ett steg upp.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Liverpool hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starka

Liverpool ser oerhört stabila och slagkraftiga ut när man har en full trupp till sitt befogade. I helgen pulveriserade man Leeds på bortaplan, vilket inte alls är en lätt uppgift. Nu väntar dessutom en revansch-säsong i Champions League efter att man haft stora problem under fjolårets säsong med skador och dylikt. Jag väljer dock att dra upp ett frågetecken i årets upplaga av Liverpool, för bredden är inte speciellt stark trots att man har säkrat upp försvarsplatserna på ett lysande sätt. Kolla bara på ett mittfält där man fortfarande inte fått igång Thiago-värvningen och där bakom finns inte mycket mer än gamla, tröga Jordan Henderson tillsammans med Naby Keita, Fabinho och så vidare. Där ligger mitt frågetecken inför säsongen, som säkert kommer redas ut fort.

På Anfield får man besök av Milan. Ett motstånd som man har långa sammanfattningar om tidigare, men som man nu möter för första gången sedan mötet i Champions League-slutspelet 2007 (bortser från träningsmatcher). Det här är ett motstånd som kommer till Anfield med fin form, men utan Zlatan. I dessa matcher är alla spelare viktiga att ha med och Zlatan betyder otroligt mycket både på plan och utanför. Liverpool därmed några nummer större ikväll.

Får det tufft

Det var under tisdagsförmiddagen som uppgifterna om Zlatan Ibrahimovic kom, den svenske anfallaren dras återigen med en skada och missar därmed fighten mot Liverpool på Anfield. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i spel under helgens ligamatch mot Lazio efter flera månaders frånvaro på grund av en knäskada. Han blev dessutom målskytt direkt. Milan utan Zlatan är tungt, trots att man klarat stora delar av tid utan honom. Nu väntas istället Olivier Giroud starta, en spelare som hämtades från Chelsea och som sällan gör en besviken. Han har dessutom startat sin italienska karriär på ett bra sätt.

Frågan är dock om Giroud kan bli tungan på vikten i dessa möten, med AC Milan? Det tvekar jag starkt på och tror att Milan har ett tag kvar innan man är uppe hos den absoluta toppen och nosar. Det kommer ta tid och jag tror att Milan har en längre väg tillbaka än tänkt. Liverpool är i dagsläget numret större och jag tror att man visar det under onsdagskvällen på Anfield.

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Liverpool - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.