Pittsburgh Steelers vänder hem till Heinz Field för att ta emot Seattle Seahawks i vecka två av NFL efter en minst sagt svag insats i premiären. Hemmalaget är väldigt irriterande från den första matchen och jag tror man kommer kraftsamla och vinna den här matchen.

Match: Pittsburgh Steelers – Seattle Seahawks (NFL) | Speltips: Pittsburgh Steelers | Odds: @1.53 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.53 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bara tre poäng i premiären

Pittsburgh lyckades bara få upp tre poäng på tavlan i den senaste matchen när man förlorade mot New England Patriots med 33-3. Offensiven är inte så dålig som den matchen fick den att framstå. Det är för tidigt att döma när man bara spelat en match mot det absolut bästa laget i NFL. Försvaret såg rätt blekt ut men återigen man ställdes mot Tom Brady som kan få vilket försvar som helst att framstå som bleka.

Wide Receivern JuJu Smith-Schuster blev bortplockad från matchen. Han tog emot sex passningar för 78 yards trots allt och nu när Antonio Brown är borta så är han den man kommer sikta in sig på. En match är inte tillräckligt för att se vad laget egentligen kan utföra och Pittsburgh är betydligt bättre hemma än på resande fot, så efter den här matchen kan man börja se hur laget kommer formas inför resten av säsongen. Jag kommer välja att backa hemmalaget då jag ser stor potential i dem och man har ett väldigt bra facit på hemmaplan mot just Seattle Seahawks.

Vann premiären med nöd och näppe

Säsongen började inte på samma sätt som Seattle har förutspått trots att man fick med sig en vinst. Det var dock med nöd och näppe man tog en 21-20 vinst mot Cincinnati i vecka ett. Seattle lyckades inte röra sig framåt i banan speciellt bra och hade bara tolv first downs i matchen, men man lyckades som tur är konvertera det lilla man hade till poäng. Russell Wilson var väldigt skicklig på att konvertera, 14 av 20 passningar satt för 195 yards utan interceptions men han blev sackad hela fyra gånger. Seattles springspel blev nedstängt totalt av Bengals försvar och tillät bara 72 yards.

Running backen Chris Carson hade bara 46 yards på 15 “carries” men lyckades göra en touchdown, han fångade dessutom sex passningar för 34 yards. Rookien DK Metcalf var den bästa receivern med 89 yards på bara fyra mottagningar.

Defensivt så måste secondaryn bli bättre ifall man ska ha någon chans mot Steelers, man sackade Bengals quarterback Andy Dalton fem gånger men man lät honom också kasta 418 yards vilket är väldigt svagt av försvaret. Bengals ledde med 17-14 i halvtid och behöll den hela vägen till den fjärde kvarten efter att de blivit poänglöst i den tredje. Men Russel Wilson klev fram och kastade en 44 yard touchdown till Tyer Lockett för att återta ledningen och så småningom även vinna matchen.

Speltips: Pittsburgh Steelers

Jag väljer att spela på att Pittsburgh Steelers vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • På de tre senaste mötena lagen emellan när Pittsburgh stått som hemmaplan så har Steelers bara tillåtit Seahawks att göra tio poäng! I två av de tre matcherna har Seahawks blivit nollade.

  • Pittsburgh har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan på hemmaplan.

  • Trots att Steelers stod för en svag premiär så har man stor potential i den truppen man har och jag tror dem kommer växla upp ordentligt här och ta en seger.

  • Seahawks har inte vunnit borta mot Pittsburgh sedan 1999.

Högst odds hittade jag 14/9 kl 15:30 hos Bethard som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.