Wolfsburg undslapp nedflyttning med andan i halsen ifjol men har fått en succéstart på denna säsong. Defensiven är dock fortfarande inte intakt och det borde ett effektivt Hertha Berlin kunna utnyttja. Självförtroendet hos bortalaget är på topp med 7 raka vinster – nog bör man lösa ett mål?

Match: Wolfsburg – Hertha Berlin (Bundesliga) | Speltips: Hertha Berlin ö0,5 mål | Odds: @1.60 | Units: 2 | Spelbolag: Betfair | Spelstopp: 15:30

En stor överraskning hittills

Sedan Volkswagen-skandalen inträffade 2015 har det aldrig riktigt blivit någon kontinuitet eller stabilitet i Wolfsburgs-lägret. Den tidigare toppklubben har behöva kvala för att hålla sig kvar två säsonger i rad och det har funnit lite frågetecken över lagmoralen och stämningen. Att detta skulle vara löst inför denna säsong trodde inte många och de grönklädda tippades att återigen behöva kriga med näbbar och klor för att överleva. Nu har man istället överrraskat många och slagit två starka klubbar i form av Schalke och Bayer Leverkusen – inga dåliga skalper! Senast fick dessutom det uppsnackade nyförvävet från AZ – Wout Weghorst – hitta nätet i senaste ligamatchen (och i efterföljande träningsmatch), vilket gladde tränare Labbadia på sidlinjen. Offensiven har varit imponerande, men defensiven är å andra sidan väldigt svajig. Trots att man ställde upp med ett starkt lag i träningsmatchen mot Ezgebirge Aue så släppte man till flera målchanser och även ett mål.

Wolfsburg har släppt in mål i fyra av sina fem senaste matcher. Sett till enbart ligamatcher släpper man in mål i 6 raka.

Sylvasst anfall

Hertha Berlin har också fått en smakstart på säsongen och radar upp vinster efter vinster. I Bundesliga-premiären så besegrades Nürnberg med 1-0 och det följdes sedan upp med en imponerande 2-0-viktoria borta mot Schalke (första gången på 15 år det sker). Ondrej Duda värvades till klubben för ett par år sedan men har först nu blommat ut – och spelar kanske sin livs bästa fotboll. Två mål har han noterats för hittills och det kommer troligen bli mer från hans centrala mittfältsposition. I anfallstrion hittar vi den mycket rutinerade Salomon Kalou, nyförvärvet Marko Grujic (från Liverpool) samt den trogna målskytten Vedad Ibišević. Visst har man tappat målskytten David Selke från ifjol, men jag tycker man har offensiv kompetens nog att lösa minst ett mål.

Ifjol stod Hertha för en frejdig fotboll och Pal Dardai lär fortsätta med sin offensiva approach på laget. Man har gjort mål i 16 raka matcher – ett mycket imponerande facit. De fyra av fem senaste mötena mot just Wolfsburg har också innehållit minst en kasse från huvudstadslaget.

Speltips: Hertha över 0,5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wolfsburg har släppt in mål i fyra av sina fem senaste matcher.

  • Wolfsburg har släppt in mål i sex raka ligamatcher.

  • Hertha Berlin har gjort mål i 16 raka matcher.

  • Hertha Berlin har gjort mål mot just Wolfsburg i fyra av dem senaste inbördes mötena.

Högst odds hittar jag hos Betfair som erbjuder 1.60 i odds. Min investering i detta spel blir 2 units!

Rygga till 1.60 hos Betfair

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.