Match: Astra-Austria Vienna (Europa League) | Speltips: BLGM | Odds: 1,80 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: LeoVegas

Ingen jättebra dag, personligen går jag -100 vilket i sig inte är farligt men vi ska alltid försöka med att ligga på plus och gå med vinst i längden. Får hoppas vi kammar hem full pott idag istället!

Hemmalaget Astra har inlett sin ligasäsong på ett halvtaskigt sätt med endast en seger och två oavgjorda matcher på 7 försök. Visserligen har man haft ett tufft spelschema med bl.a. mycket matcher i Europa League men man borde ändå kunna plocka några fler poäng om man vill spela EL även nästa år. I EL har man däremot gjort det på ett fantastiskt sätt och slagit ut West Ham, trots att man var fullständigt uträknade på förhand. Efter ett jämnt första möte så kunde man på bortaplan i returen ta och vinna efter en riktigt stark prestation. Det känns som att dagens motstånd bör hålla ungefär samma kvalité som Astra och att matchen kan bli väldigt öppen.

Austria Wien har verkligen hittat formen, det kan man ju lugnt säga utan att överdriva. Man slog ut Rosenborg från Europa League i den sista omgången, man vann dessutom båda mötena. Samtidigt har ju även ligasäsongen startat i Österrike och trots att fokuset har varit på Europa League i första hand så har man kammat hem 13 poäng på 7 spelade matcher.

Nu tror jag det kan gå nästan hur som helst här ikväll och därför skippar jag 1X2 marknaden helt. Men jag har hittat värde i BLGM istället, till 1,80x pengarna hos LeoVegas. Framförallt Austria både gör och släpper in väldigt mycket mål, numera har man 7 raka matcher mot blandande motstånd som man har spelat “BLGM”. Även Astra har spelat en del matcher som slutat med att båda lagen gör mål, 4 av de 6 senaste matcherna.

Men i huvudsak så grundar sig spelet på att jag tycker mig se ett litet övertag från bortalaget men i övrigt så känns det helt öppet alltså. Jag tror båda lagen hemskt gärna vill få med sig minst ett poäng och det kommer vi nog få se lagen kriga för.