Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund stod för en stark seger i senaste omgången när man besegrade Leipzig med 3-1 på bortaplan.

  • Haaland är igång igen efter skadan och stod för två mål mot Leipzig.

  • Mainz har förlorat tre raka ligamatcher, och däremellan åkt ur tyska cupen mot ett lag från andradivisionen.

  • Mainz ligger sist i Bundesliga med ynka sex poäng på femton matcher – man håller inte nivån.

  • Mainz har blivit nollade i fyra av de fem senaste ligamatcherna.

Är igång under Terzic

Borussia Dortmund har gått rätt segt hittills i Bundesliga, men efter tränarbytet har man levererat. Terzic tog över efter storförlusten mot Stuttgart och sedan dess har man noterats för fyra vinster och en förlust. Siktet är nu inställt på en förstaplats och laget spelar en ruskigt viktig match mot tredjeplacerade Leverkusen nu på tisdag. Först ska man dock ta sig an tabelljumbon Mainz, något som bara ska bli en enkel uppgift för de gulsvarta.

Efter en längre skada är Haaland äntligen tillbaka för Dortmund, vilket såklart är otroligt viktigt. Anfallaren stod för två mål i lagets senaste match mot Leipzig, en tillställning man gick segrande ur efter 3-1. Hade förvånat stort om norrmannen inte hamnade i målprotokollet även under lördagen när ett svagt Mainz står på andra sidan plan.

Dortmund kommer till mötet med tre raka vinster i bagaget, där man vunnit alla matcher med två mål. Ännu större vinstmarginal i helgen? Mycket talar för det.

Rätt ner i andradivisionen?

Det går inte speciellt bra för Robin Quaison och hans Mainz. Laget har spelat i den tyska högstadivisionen många år i rad, men nu ser det onekligen ut som att det blir spel i andradivisionen nästa säsong. Sex poäng efter femton omgångar är långt ifrån godkänt och dagsformen talar inte för någon förändring inom snar framtid. Mainz såg visserligen ut att ta poäng mot självaste Bayern nyligen efter att ha lett i halvtid med 2-0, men sedan blev man helt utspelade i andra och förlorade till sist med hela 5-2. Utöver det har man förlorat mot såväl Werder Bremen som Eintracht Frankfurt i ligaspelet, samtidigt som man åkte ur tyska cupen mot ett lag från 2. Bundesliga.

En sådan form är verkligen inget man vill ha med sig till denna typen av ligamatch, i synnerhet inte med tanke på hur Dortmund sett ut på sistone. Här kan siffrorna komma att rinna iväg – undertecknad väljer att klicka handikappspelet i hemmalagets favör.

Speltips.se ger tipset:

dortmund -2,0 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.