Joakim Östman|15 januari, 2022, 14:32

Jag väljer att spela på Roma och Roma över 4 hörnor i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Roma har ett betydligt starkare lag och ska vara favoriter.

  • Cagliari har haft det väldigt tungt på bortaplan under säsongen.

  • Roma snittar 5.91 hörnor per match på hemmaplan I Serie A.

  • Cagliari snittar 6.60 hörnor emot sig per match på bortaplan i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Roma & Roma över 4 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Inte tillräckligt bra

Roma har inte fått starten de hade önskat på det nya året efter två raka nederlag. Förvisso mot tuffa motstånd i Milan och Juventus men vi kan konstatera att Roma inte kommit upp i en tillräckligt hög nivå. Senast blev det dessutom förlust på hemmaplan mot Juventus i en helt galen match som slutade 3-4. Detta trots att Roma hade ledningen med 3-1 tidigt i andra halvlek lyckades de ändå inte få med sig några poäng. Vi kan fastslå att Roma haft mycket att fundera på under veckan och här behöver de studsa tillbaka. Den dåliga starten efter vinteruppehållet har även lett till att Roma halkat ner till en sjundeplats i tabellen. Med enbart trettiotvå inspelade poäng behöver Roma hitta en bättre form snabbt, om det ska vara med och utmana om det finaste europaplatserna denna säsongen.

Ryckt upp sig har onekligen söndagens motståndare Cagliari gjort efter att egentligen varit uträknade i botten. Cagliari har tagit två raka segrar efter vinteruppehållet och med det har de klättrat i botten. Inför mötet mot Roma hittas därför Cagliari förvisso fortfarande på en nedflyttningsplats men återigen med kontakt till lagen framför. De har nu endast en poäng upp till Venezia som har första platsen ovanför nedflyttningsplatserna. Cagliari har givit sig själva chansen att spela till sig ett nytt kontrakt och här vill de fortsätta i mötet mot Roma.

Seger ett måste

Roma är onekligen pressade att återigen hitta tillbaka till vinnarspåret när de tar emot Cagliari hemma på Stadio Olimpico. Inför säsongen var ambitionen att var med och utmana om Champions League platserna något som ser ut att vara långt borta för tillfället. Jose Mourinho rekryterades för att få Roma att närma sig toppen och ta laget närmare en titel igen. Det projekt behöver verkligen en seger för just nu går Roma snarare bakåt än framåt. Inför matchen är de givetvis givna favoriter när de är Cagliari som kommer på besök. Roma brukar även vara duktiga på att städa av mindre namnkunniga lag särskilt på hemmaplan.

Även oddsbolagen håller Roma som givna favoriter och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda hemmasegern med att Roma även får mer än fyra hörnor i matchen. Det spelet har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena och det förväntar jag mig sitter även denna gången. Roma har hittills under säsongen snittat 5.91 hörnor per match på hemmaplan, medans Cagliari i sin tur snittar 6.60 hörnor emot sig per match på bortaplan hittills under säsongen. Roma har ett betydligt starkare lag och detta är en match de bara ska vinna särskilt med tanke på Cagliaris svaga bortaform. Givet dessa förutsättningarna synas Roma-segern och de gör det med att få minst fem hörnor i matchen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Roma - Cagliari
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.