Mariestad –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 08.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mariestad är ett av seriens bästa lag och man har en glödande offensiv och ett ramstarkt försvar

  • Kumla är ett av seriens sämre lag och man har förlorat tre av fyra matcher inledningsvis

  • Mariestad har vunnit fyra av fyra matcher den här säsongen och spelet sitter i tre av dessa matcher

  • Kumlas fixstjärna Wictor Wänghult har öppnat starkt men mot sämre lag och här möter man ett betydligt bättre försvar

  • Spelet sitter i fem av sex senaste matcherna mellan lagen och Mariestad har nio raka segrar mot Kumla

Trotjänarna har lämnat

Mariestad har länge varit en av Hockeyettans bästa klubbar och är alltid ett lag som är med och aspirerar på heta kvalmatcher under vårkanten. Ifjol var man oerhört nära att ta steget till sin första Kvalserie på många år innan säsongen stängdes ner. En oerhörd besvikelse för många i Skaraborg som hade stora förhoppningar om att “Boisen” skulle kunna ta steget till HockeyAllsvenskan. Sedan dess har man drabbats av stora tapp i bland annat trotjänarna Eddie Davidsson, Filip Törnqvist och Filip Engqvist som alla slutat. Ett tungt besked för tränare Andreas Appelgren.

För Kumlas del har man länge kämpat i botten av tabellen i den västra serien och laget har aldrig riktigt lyft senaste åren. Man har länge fått förlita sig på spelare från närområdet och klubben har inga riktiga förutsättningar för att kunna ta det steget som krävs fullt ut för att blanda sig in i diskussionerna om spel i Allettan. Till den här säsongen ser laget okej ut och framförallt är det mest fokus på Wictor Wänghult som återvänt till Närke efter en och en halv säsong i HockeyAllsvenskan. Säsongen 18/19 gjorde den Skövdefostrade forwarden 55 poäng på 33 matcher för Kumla och var en av Hockeyettans bästa spelare.

Möter ett bättre försvar

Men bakom Wänghult finns inte mycket att förlita sig på. Av tolv mål man gjort framåt den här säsongen har Wänghult varit inblandad i nio av dessa och det går inte att förlita sig fullt ut på en spelare. Mariestad har en oerhörd bredd på alla positioner och en toppmålvakt i Tobias Sandberg som länge varit en av de bästa målvakterna i ligan. Hemmalaget kommer in till den här matchen med fin form då man vunnit alla fyra matcherna inledningsvis och jag tror att det finns goda förhoppningar om att laget kan plussa på poängkontot ytterligare under fredagen.

Kumla är inte alls på samma nivå som motståndet man ställs mot här och det finns god chans enligt mig att hemmalaget vinner med marginal. Mariestad har inledningsvis visat att man är starka framåt och totalt har man gjort 19 mål framåt samtidigt som man släppt in åtta mål bakåt på fyra matcher. Kumla har gjort det helt okej offensivt än så länge men då har man inte stött på några toppmotstånd än. Nu kommer man möta en av seriens bästa försvar och jag tror att Wictor Wänghult och kompani får svårt att komma fram på samma sätt som man gjort inledningsvis i serien. Mariestad ska vara klasser bättre här och jag tror att man vinner med ett par mål. Mariestad –2 spelas till 1.64.

Speltips.se ger tipset:

Mariestad –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 08.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.