Modo vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 09.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo är i grund och botten ett bättre lag än Kristianstad

  • Kristianstad har inte alls imponerat inledningsvis och laget lär få kämpa i botten av tabellen i år igen

  • Modo släppte till 57 skott i senaste matchen och aldrig att man gör en lika dålig match igen

  • Kristianstads NHL-lån i Joel Kellman är poänglös efter fem matcher och har –3 i plusminus

  • Modo vann alla fyra matcher mellan lagen förra säsongen

  • Modos målvakt Anthony Peters stod för en toppinsats förra matchen och lär få fortsatt förtroende

Stjärnorna flydde

Modo har inte alls fått den starten man önskade sig och laget parkerar just nu på jumboplatsen efter tre spelade matcher. Laget var ifjol ett otroligt tungt lag att möta men direkt efter säsongen tappade man en majorit av producerande spelare som lämnade för andra ligor. Sedan dess har sportchefen Fredrik Glader fått bygga ihop ett till stora delar nytt lag. Flera stjärnvärvningar har kommit in och som ny huvudtränare har NHL-meriterade finländaren Ville Nieminen klivit in i båset.

För Kristianstads del har man öppnat serien helt okej. Man inledde serien med en klar vinst mot Väsby för att sedan förlora tre raka matcher. Nu har man en straffvinst i bagaget från förra matchen mot Modo och man kan åka upp till Örnsköldsvik med en positiv känsla. Men av det jag sett av laget i år imponerar man inte och jag tror Mikael Gaths mannar får svårt att undvika en bottenplacering när 52 omgångar spelats. Tyngden framåt saknas och jag har svårt att se att lagets försvar ska bära laget till oanade höjder.

Tung start för NHL-lånet

I senaste matchen mellan lagen slutade skottstatistiken hela 57-27 till Kristianstads fördel, ett kraftigt underbetyg till Modo. Det är näst intill ett skott i minuten och ska man vinna hockeymatcher fungerar det inte att släppa till så pass mycket bakåt. Ändå tog man en poäng och det är en bedrift i sig. Nye Modomålvakten Anthony Peters var lysnande i senaste matchen och lär få nytt förtroende mellan stolparna. Trots att Modo förlorat alla tre matcher här i början så väljer jag ändå att tro att laget kammar hem sin första trepoängare här.

Troligtvis så har man rannsakat sig själva ordentligt efter förra matchens försvarshaveri och oftast brukar lag som kommer från dåliga insatser kunna studsa tillbaka relativt fort. Här har dessutom Modo ett betydligt bättre lag än gästerna och återigen så är Kristianstad inget lag som kommer plocka någon högre placering av det jag sett hittills. Tilltänka toppspelaren och NHL-lånet Joel Kellman är fortsatt poänglös efter fem matcher och står på –3 i plusminus. En spelare som Kristianstad måste få igång innan det är försent. Det är dags för Modo att studsa tillbaka, och jag tror man gör det med en vinst i Fjällräven Center under fredagskvällen. Rak etta spelas till 1.88.

Speltips.se ger tipset:

Modo vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 09.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.