Speltips:

Jag väljer att spela på att det blir under 5,5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

Under 5,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 15:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har gjort minst mål i hela HockeyAllsvenskan.

  • AIK löser spelet i fyra av de fem senaste hemmamatcherna.

  • Vita Hästen löser spelet i nio av sina tio senaste matcher.

  • Vita Hästen löser spelet i sina fem senaste bortamatcher.

  • Vita Hästen har släppt in tredje minst mål i ligan.

Årets flopp

AIK ligger sist med marginal i Hockeyallsvenskan och får helt enkelt inte spelet att fungera den här säsongen. Man har släppt in flest mål i hela ligan och också gjort minst mål av alla. Det är inte svårt att se varför man ligger där man ligger tabellmässigt. Endast sex segrar den här säsongen och att förvänta sig något stordåd från AIK i den här matcher tror jag därför inte är aktuellt. Johannes Jönsson klarar inte av att stänga igen kassen, försvaret är ihåligt och tilltänkta spetsspelare som John Henrion och Kim Tallberg skapar inte tillräckligt offensivt.

Dock finner jag värde i underspelet i den här matchen. AIK:s totala oförmåga att hitta målet har lett till att flera underspel hittat rätt den här säsongen. Spelet löser man i sex av de senaste tio matcherna och i de matcherna spelet inte hittar rätt är det ofta mot målglada lag som Västerås och Karlskrona. På hemmaplan är det oftare jämnare matcher och där sitter spelet i fyra av de fem senaste. Nu ställs man inte mot ett lag med superoffensiv utan med defensiven som starkaste vapen och då talar mycket i min bok för att underspelet ska hitta rätt.

Försvar är bästa anfall

Vita Hästen ligger topp sex i serien hittills och ser man till just topp sex är det tre lag som valt en väg och tre som valt en annan. BIK Karlskoga, Modo och Västerås är skickliga offensivt och har gjort mycket mål. Ser man istället till Björklöven, Timrå och just Vita Hästen är det försvarsspelet som är nyckeln till framgång. Vita Hästen har släppt in tredje minst mål i hela serien och då har man på pappret betydligt svagare trupp än Björklöven och Timrå som är de lagen som finns som lag med färre insläppta.

Vita Hästen har bra slagläge här och löser vårt spel i nio av de tio senaste matcherna i ligan ett facit som jag tillsammans med AIK:s målfacit på hemmaplan talar för en mycket målsnål match på Hovet under måndagen. På bortaplan har man hållit det väldigt målsnålt senaste tiden och har varit inblandade i matcher med max fem mål när hesa Fredrik ljudit för matchslut.

Speltips.se ger tipset:

Under 5,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 15:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.