Det finns matcher som man går och väntar på ett tag, Falun mot Storvreta är en sådan. Den största matchen i Svensk innebandy, mest kvalité inräknat och det kryllar av profilstarka namn. Landslagsspelare till höger och vänster, tänkbara poängligavinnare i bägge lagen och många spelare som är mycket värd entrépengen. Lagen gör upp för tredje gången den här säsongen, det står 1-1 i inbördes möten efter två uddamålsvinster. Men som vanligt när Falun spelar finns det ett överspel att klicka i!

Match: Falun – Storvreta (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.61 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 18:00

Falun tog ny seger

Falun bygger på sin vinstprocent i år, nu är man uppe i fyra raka segrar efter förlusten mot Sirius för fem omgångar sedan. Stark formkurva och ett stormöte härnäst, Storvreta-matchen kommer i bra tid för Falun. 9-4 vinsten borta mot jumbon Lindås i onsdags var bara ett steg i rätt riktning, man gick mer eller mindre på halvfart. Rasmus Enström visade hög klass som vanligt och ser ut att vara en av Falunspelarna som har bäst form i dagsläget. Formstarka nyckelspelare är något som är viktigt i en stor match mot Storvreta. Försvaret i Falun såg lite halvdant ut, kanske var för att man inte har samma superfokus mot Lindås som mot till exempel Storvreta och andra större lag. Men det är något man behöver höja till matchen i eftermiddag. Man saknade Thomas Holmgren senast, men han förväntas vara tillbaka till Storvreta. Johan Fahlström fick kliva av efter en smäll, osäkert hur allvarligt det var men han var med laget hem på bussen från Göteborg iallafall. Falun förväntas ställa upp med komplett laguppställning.

Tredje matchen lagen emellan den här säsongen och Falun har hemmafördel när det gäller att vinna flest matcher av de tre. Uddamålsvinster i de två tidigare matcherna och oerhört jämna matcher. Senaste matchen spelades i Uppsala och Storvreta vann efter flera omdiskuterade situationer i matchens slutskede. Det hade kanske varit 2-0 Falun om detta inte hänt, svårt att säga men jag förstår fortfarande inte hur domarna kunde släppa situationen med Klintsen/Johansson till exempel. Men nu står vi inför ett 1-1 läge i inbördes och det lär vara oerhört känsloladdat och ytterligare ett hett rivalmöte mellan Sveriges två bästa lag. Falun är seriens målgladaste lag och överspelen i lagets matcher brukar vara lyckosamma. Nu klickas det återigen överspel i första perioden, ett spel som suttit i samtliga Falun-matcher den här säsongen!

Imponerande segersvit

Storvreta har en otrolig segersvit på 18 raka matcher, senaste förlusten kom just mot Falun och det i oktobermånad. De regerande mästarna leder Svenska Superligan efter 24 omgångar och är på god väg emot en mycket lyckad grundserie. Men som många gånger förut är det slutspelet som räknas och finalen i maj är det som folk minns. Storvreta lär göra upp med Falun även där om ingen med en stor skräll skulle slå ut något av lagen. 6 poängs försprång på Falun när det gäller kamp om att vinna grundserien, 6 poäng som skall vara för mycket. Skulle man förlora mot Falun i eftermiddag är det fortfarande 3 poäng upp och jag har svårt att se Storvreta tappa mer poäng i de avslutande omgångarna.

Storvreta vann derbyt mot Sirius i veckan och har värmt upp med en stormatch redan medans Falun gick på halvfart mot Lindås. Det spelar nog ingen större roll, då spelarna lär vara maximalt fräscha inför detta möte oavsett vad. Storvreta har fått bättre kontroll på sitt försvar på senaste tid och släpper inte lika många enkla mål bakåt. Backklippan Robin Nilsberth är en av de som imponerar mest i Storvreta, defensivt som offensivt. 6 poäng på de två senaste matcherna från sin backposition är imponerande och landslagsbacken är en av de som lyfter Storvreta. Skall Storvreta ta sin 19:e raka seger eller är det dags för Falun att bryta den långa segersviten? Mycket öppen match som lär bjuda på en del mål trots en mycket jämn tillställning på förhand. Galante mot Sjögren, Nilsberth mot Johansson och Brottman mot Harnesk. Vilka vinner? Överspelet klickas iallafall och sitter i överlägsen majoritet i lagens matcher!

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 24 raka matcher för Falun.

  • Spelet sitter i bägge inbördesmötena den här säsongen.

  • Spelet sitter i 20 av Storvretas 24 matcher den här säsongen.

  • Rivalmötena brukar bjuda på en del mål och lagen besitter de vassaste offensiva hoten i Svensk innebandy. Underhållande match på g!

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.61 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.