Axel Olsson|15 februari, 2023, 14:33

Jag väljer att spela på Nantes +2 handikapp i det här mötet. Spelet sitter vid ifall Nantes vinner , spelar oavgjort eller förlorat med endast ett mål.  Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nantes har löst spelet i 19 av deras 20 senaste matcher.

  • Nantes har hållit nollan i sex av deras åtta senaste matcher.

  • Juventus är långt ifrån deras storhetstid just nu.

  • Gästerna kommer ha respekt för mötet på Juventus Stadium. De förväntas inleda med ett lågt försvar på bortaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nantes +2 handikapp hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Långt ifrån deras storhetstid

Vi kan lugnt säga att Juventus är långt ifrån deras storhetstid just nu. Det blev dessutom inte lättare när det stora poängavdraget blev ett faktum. Efter några regelbrott fick Juventus bekänna färg när de fick ett avdrag på hela 15 poäng, vilket gjort att de fallit rejält i tabellen. De kommer kämpa i uppförsbacke under hela säsongen och topp 4 känns väldigt långt borta just nu. Det gick heller inte deras väg i Champions League-gruppspelet där Juve föll mot väntade Paris Saint Germain och överraskningen Benfica. På förhand såg den gamle damen och PSG ut som givna favoriter att gå vidare, därmed blev tredjeplatsen en ren och skär besvikelse.

Nu har de fått ladda om och tredjeplatsen innebar en andra chans i Europa League-gruppspelet. Juve ställs mot franska Nantes och det är ingen lätt match trots att de är självklara favoriter. Formen har sett bättre ut på sistone men de har fortfarande en bra bit att vandra innan de är tillbaka i toppform. Anfallaren Vlahovic är tillbaka från skada och det är en viktig pusselbit i Allegris gäng. De har en del segrar under den närmaste tiden men det har inte varit särskilt överlägsna i deras prestationer. Ifall vi tittar på truppen är den inte alls så slagkraftig som den varit under tidigare år och det har skett en rejäl rockad i försvarslinjen. Ledaren Chellini har lämnat ett tomrum bakom sig och hans förre detta kollega, Bonucci, har brottats med skador under säsongen. Det har varit tydligt att en riktig ledare saknas och Juve har en del att slipa på innan de kan vara med i den absoluta toppen igen. Gästerna ska inte underskattas och vi anser att hemmalaget saknar toppformen för att sätta sig i ett riktigt bra läge inför returen.

Vill stänga igen på bortaplan

Nantes ligger visserligen i mittenskiktet av franska Ligue 1 men de ska inte underskattas alldeles för mycket endast på grund av den här placeringen. De tog sig till Europa League-gruppspelet genom att vinna Coupe de France. Lite oväntad väg dit men väl i gruppspelet stod Nantes för flera starka insatser. De knep en andraplats bakom tyska Freiburg vilket betydde att de tog sig vidare till den här så kallade “knockout stage”. Efter en svajig säsongsinledning har de alltså hittat tillbaka till grunderna och den förbättrade stabiliteten har inneburit klart fler poäng.

Gästerna är inget lag som dominerar matchbilder men de kan vara oerhört svåra att slå. De har spelat jämnt i majoriteten av deras matcher och det är mycket tack vare en stabil försvarslinje. Nantes har faktiskt löst vårt spel i 19 av deras 20 matcher vilket förstärker just detta påståendet. Med sex hållna nollor i deras åtta senaste matcher kommer de med en bra känsla inför mötet mot Juventus. De kommer säkerligen ha respekt för att de spelar på Juventus Stadium och deras främsta chans att vinna är i returmötet. Vi förväntar oss ett lågt försvarsspel i det första mötet där Nantes låter Juve äga bollen och samtidigt hoppas på omställningsspelet i offensiven. Med en riskminimering tror vi att gästerna kan stänga igen den här matchen ganska bra och låta hoppet leva inför returen. Deras försvar har övertygat på sistone och vi stirrar oss inte blinda på deras nuvarande tabelläge, vilket många nog kan göra.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Juventus - Nantes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.