Speltips:

Jag väljer att spela på Kallinge/Ronneby –2. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 23.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kallinge/Ronneby är ett bra lag i grund och botten och man är det starkare laget

  • Grums har sju raka förluster inför den här matchen och man har inget att spela för

  • Kallinge/Ronneby måste ta tre poäng här om man vill ha chans att välja motstånd i playoff

  • Grums har gjort sig av med sina två bästa offensiva spelare i Pelle Hedlund och Jesper Norbäck

  • Kallinge/Ronneby gör mycket mål framåt – man är näst bäst i serien i den kategorin

Tunga trender

Kallinge/Ronneby har följt upp en fin prestation i grundserien med en okej insats i Allettan. Laget har inte tippats särskilt högt i serien men med tanke på hur man presterade i södra grundserien så höjdes förväntningarna. Till en början infriades dessa men efter en finare inledning har det gått tyngre. Senaste tolv matcherna har man enbart vunnit tre av dessa och det har gjort att man halkat efter. Man besitter ändå en säker playoffplats men man har fortfarande fina chanser att nå en högre placering, vilket isåfall skulle gynna laget när man väljer motståndare.

För Grums del är säsongen över. Med två omgångar kvar att spela har man sju poäng upp till Visby/Roma som innehar den sista playoffplatsen, därmed kan man inte komma loss från bottenplatserna. Efter ett par skrällar i början trodde många att laget ändå kunde vara med och utmana men inför söndagen har man sju raka förluster i bagaget. Det har även gjort avtryck på truppen inför årets transferdeadline som sker under natten mellan lördag och söndag. Bland annat har man dumpat sina bästa spelare i Pelle Hedlund och Jesper Norbäck som under veckan lämnat för Karlskoga respektive Vimmerby.

Skaffa sig bra vanor

Det är ingen positiv form hos lagen inför den här matchen. Men Kallinge/Ronneby har klart mer att spela för och jag tror även vi får se en match som går i deras tecken. På något sätt måste man starta om nu inför stundande playoff, varje match där kommer att vara stentuff och du har sällan råd med en dålig prestation. Därför gäller det att skaffa sig bra vanor och jag tror man ser den här matchen som ett lysande exempel på en vändning. Man möter ett bottenlag utan något att spela för och som kommer komma till Blekinge med flera avbräck.

Man lär säkert vila flera spelare i Grums som dras med skavanker samtidigt som tongivande spelare försvinner till andra klubbar, det tror jag kommer märkas på banan i dag. Kallinge/Ronneby lär komma ut heltaggat och säkerligen är man sugna på att göra mål, det är man nämligen näst bäst på i södra Allettan. Även fast man också släppt in en del mål lär inte Grums komma med något allvarligare hot i och med offensiva spetsspelares frånvaro. Här tror jag Kallinge/Ronneby tar tre viktiga poäng med en del marginal inför slutdelen av Allettan och stundande playoff. Kallinge/Ronneby –2 spelas till 1.71.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 23.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.